Incident u Narodnoj skupštini RS-a: Zastupnici se svađali i naguravali, kolege ih razdvajale

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) večeras je nakratko prekinuta nakon što je došlo do naguravanja zastupnika Nedeljka Ćorića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Tomice Stojanovića iz Srpske demokratske stranke (SDS).

Svemu je prethodio verbalni duel, tijekom burne rasprave o “Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta”, koju je 20. svibnja usvojio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon rasprave zastupnik SDS-a Nebojše Vukanovića, koji je spomenuo nabavku pokretne bolnice, od koje se na kraju odustalo, Ćorić je na pitanje što je bilo s nabavkom, rekao da to treba pitati Stojanovića, koji je na to burno reagirao.

Intervencijom drugih zastupnika spriječen je fizički kontakt. Inače, Republičko javno tužiteljstvo formiralo je predmet u vezi sa nabavkom pokretne bolnice, a koju je proveo Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Oba zastupnika su dobila opomenu, a Ćorić se izvinuo jer je prekršio skupštinski poslovnik, dobacujući sa zastupničkog mjesta.

Tomica Stojanović je, obrazlažući što se dogodilo, rekao da je prozvan, iako ni po čemu nije bio umješan u slučaj pokretna bolnica u RS-u.

I on je izrazio žaljenje što je, kaže, postupio “kako je postupio”.

Sjednica je nakon tog incidenta nastavljena redovnom raspravom o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koju je usvojio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici 20. svibnja.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.