Veselje u obitelji Ćeškić, Ivan i Iva proslavili svoj zlatni pir

Današnje moderno vrijeme kao da nije naklonjeno obiteljima, bračnim zajednicama i slično. Mnoge se obitelji zbog ovih ili onih problema raspadaju, brakovi također. No, ipak na sreću imamo i drugačijih primjera gdje obitelj i bračna zajednica odlično funkcionira pa u našim krajevima Hercegovine nije rijetkost čuti da su neki bračni parovi proslavili 50 godina vjernosti jedno drugom ili dočekali svoj zlatni pir.

Ivan Ćeškić (1942) iz Mokrog kraj Širokog Brijega i Iva Ćeškić (1941 rođ. Brekalo) iz Crnih Lokava (župa Kočerin) upoznali su se na jednom hercegovačkom derneku ranih šezdesetih godina te se odlučili 1962. godine vjenčati. Točnije, prije pedeset godina 16.9.1962. u crkvi Svetog Petra i Pavla na Kočerinu vjenčao ih je fra Zlatko Sivrić, a ovih dana ‘mladenci’ su u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu pod slavljem svete mise koju je slavio Ivanov školski kolega fra Vitomir Musa proslavili svoj zlatni pir.

Odmah nakon vjenčanja Ivan je morao u vojsku a po povratku zaputio se u Njemačku gdje mu se nešto kasnije pridružila i Iva. Desetak godina su proveli radeći u Njemačkoj a onda su se vratili u svoj Široki Brijeg. Rodilo im se troje djece (Dragan, Draženka i Mate) od kojih su dobili desetoro unučadi.
-Hvala dragom Bogu za sve što nam je dao u životu, za našu djecu i unučad- riječi su ovo dvoje slavljenika, a njihova djeca, unučad, rodbina i prijatelji priredili su im nezaboravnu feštu kojom su proslavili njihov zlatni pir.

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.