Srednjoškolci iz Prijedora doživjeli maturalno putovanje iz noćnih mora

Maturanti Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora s maturalnog putovanja u inozemstvu vratili su se večeras, dan ranije nego što je bilo planirano, a umjesto noćenja u hotelu, noć su proveli u autobusu.

Kako piše Klix.ba, na maturalno putovanje u Italiju, Francusku i Španjolsku u nedjelju, 9. rujna, otputovalo je 86 učenika ove škole, a sve vrijeme njihovu ekskurziju prate problemi zbog neispunjavanja ugovornih obveza koje je agencija “Life turizam” preuzela kako prema učenicima, tako i prema autoprevozniku kojeg je angažirala.

Jedan od vozača autoprevoznika “Sudex” iz Gradačca, kojeg je agencija angažirala za putovanje maturanata, rekao je večeras novinarima u Prijedoru kako je agencija prevarila i autoprevoznika i djecu.

“Imali smo probleme tijekom cijelog puta. Nije se znalo gdje se ide. Nama je rečeno kako će nam dug od 8.500 eura biti plaćen kada djeca sve isplate. Iako su djeca puni iznos platila prije početka puta, svi smo imali neugodnosti”, rekao je ovaj vozač.

Jedan od učenika rekao je kako su svi maturanti platili po 634 maraka, odnosno punu cijenu, prije polaska na put, a da su problemi počeli i prije puta.

“Trebali smo krenuti u subotu u 5.00 ujutro, a krenuli smo u nedjelju u 7.00 sati. Tijekom puta, za razne stvari tražen nam je novac, ukupno 95 eura, a od toga nam je vraćeno po 50 eura. Čak ni pored toga nismo vidjeli većinu znamenitosti koje su bile plaćene i osnovnim iznosom, a kamoli dodatnim novcem”, rekao je ovaj učenik.

On je dodao da su put kuće krenuli jučer u 10.00 sati, te su stigli večeras iza 18.00 sati, vozeći se bez prestanka.

Ravnatelj Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora Milenko Kosić upoznao je u petak Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i prijedorsku policiju, o neregularnostima koje su se pojavile tijekom maturalnog putovanja učenika ove škole.

“Odgovornost za to treba snositi agencija koja je organizator ekskurzije. Očekujem da se agencijama poput ove u najmanju ruku zabrani organiziranje školskih ekskurzija, te da budu propisno kažnjene”, rekao je tada Kosić.

Kosić je večeras na platou pored gradskog stadiona u Prijedoru dočekao maturante, ali nije dao izjavu novinarima. I vozač i učenici posvjedočili su kako je vođa puta bila vlasnica agencije Maja Jaganjac i da je čitavo vrijeme bila s njima, ali i da je za sve probleme rekla da je odgovorna osoba u agenciji njen otac, Amir Jaganjac, koji ih je napustio odmah po dolasku u Italiju, odnosno prvog dana ekskurzije.

Prema neslužbenim informacijama, Maja Jaganjac večeras je zadržana u policiji u Kozarskoj Dubici. Na graničnoim prijelazu u Kozarskoj Dubici izjave policiji davali su i učenici i vozači i profesori, piše Klix.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.