UEFA potvrdila: Finalist Kupa BiH može u kvalifikacije za Europsku ligu

Nakon što je 1. travnja 2011. obavijestila svoje članice da finalist nacionalnog kupa neće moći sudjelovati u europskim natjecanjima ukoliko je u finalu poražen od momčadi koja je kroz prvenstvo izborila sudjelovanje u Europi, Europska nogometna federacija ponovno je promijenila tu odluku.

U siječnju ove godine iz sjedišta UEFA-e u Nyonu stigla je nova odluka.

Iz NS BiH su kazali da su obaviješteni da će od sezone 2013/14 prilikom popunjavanja liste sudionika Europske lige ponovno u prednosti biti momčadi koje su u Kup natjecanju izborile sudjelovanje u finalu, a ne prema mjestu osvojenom na prvenstvenoj ljestvici.

Iako u BiH do sada ovo pravilo nije bilo potrebno primjenjivati, lako se može dogoditi da ove sezone plasman u europska natjecanja bude “kreiran” na osnovu nove odluke UEFA.

Naime, Željezničar je blizu obrane duple krune, s obzirom na to da šest kola prije kraja prvenstva ima sedam bodova prednosti ispred Sarajeva, a u finalu Kupa će igrati protiv Širokog Brijega.

Činjenica da će se za trofej Kupa boriti protiv momčadi s Pecare mogla bi imati presudni značaj kada je riječ o sudioniku najmasovnijeg europskog natjecanja iz BiH za sljedeću sezonu.

Uglavnom, ako Plavi obrane duplu krunu, osigurat će plasman u kvalifikacije Lige prvaka, dok će Široki Brijeg automatski steći pravo nastupa u kvalifikacijama Europske ligi, neovisno o tome na kojoj poziciji završi na kraju prvenstva. Pored dvije spomenute momčadi, sudjelovanje u Europskoj ligi izborit će i drugoplasirana i trećeplasirana momčad iz BH Telecom Premijer lige BiH. (SCsport.ba)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Odgovorio sam malo višlje gore na isti tekst Moraćemo, kad-tad da krenemo sa prospianim kaznama od PS BiH od 1000 KM, pa će se ljudi posle po tri puta porazmisliti da li će prijaviti vremena iz Team Managera ili ručna vremena!Svi imate ažurnu bazu u svakom momentu na internetu, samo da uvrstite plivače u svoj klub ili da ga premestite u novi matični klub i svi podaci su Vam tu. Baza je ažurirana sa poslednjim banjalučkim takmičenjem i svi rezultati su u njoj!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.