Učenik donio dimnu bombu da isprepada učiteljicu

Roditelji učenika područnog odjeljenja Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u banjalučkom naselju Česma u strahu su i šoku nakon što je učenik trećeg razreda u školsko dvorište donio dimnu bombu u namjeri da je unese u učionicu i isprepada učiteljicu.

Priča u dvorištu

Incident se dogodio u srijedu, a sve je igrom slučaja otkrila majka dvoje đaka ove škole, koja je o svemu obavijestila školsko osoblje. U pomoć je pozvana i Civilna zaštita, koja je bombu izuzela od mališana.

Tijekom intervencije, utvrđeno je da je riječ o takozvanoj školskoj bombi, koja ne može da se aktivira s obzirom na to da nema eksplozivno punjenje ni detonarsku kapislu.

Zabrinuti roditelji pričaju da su pojedine majke prije nego što su saznale za bombu čule dječaka kako prijateljima u dvorištu govori: “Kad stavim ovo učiteljici na stol, ima da mi da sve petice i do 5. razreda neću morati ništa učiti.”

“U prvi mah, nitko na to nije obraćao pažnju sve dok mališan nije prišao mom sinu i pitao ga boji li se. Nisam primijetila što drži u ruci, ali sam vidjela da je predmet držao iza leđa. Tek kada se oko njega okupio krug djece, poput živog zida, shvatila sam da nešto krije”, ispričala je zabrinuta majka dvoje đaka, prenosi Pogled.ba.

Reakcija majki

Ona kaže da su tada reagirale i druge majke i počele da zapitkuju što dječak krije, a jedna od njih je viknula: “Je li ono bomba?”

“Nakon toga sam prišla dječaku i rekla mu da mi preda to što je upravo stavio u torbu. Poslušao me je i tek tada sam vidjela da je riječ o bombi. Kada sam ga pitala odakle mu to, on je rekao da mu je na putu do škole dao jedan prijatelj, a onda je briznuo u plač”, ispričala je zabrinuta Banjalučanka.

Pojačan nadzor

U OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” navode da će nad učenikom koji je donio bombu među mališane, biti pojačan pedagoški rad.

“Radi se o učeniku koji ima primjereno vladanje, a razlog zašto je donio taj predmet u školu, bit će predmet rada stručnih službi škole”, rekla je ravnateljica Tatjana Vilendečić.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: