Župa sv. Jakova Međugorje postaje biskupijsko središte na čelu sa biskupom Hoserom

Talijanski mediji navode kako bi župa Svetog Jakova u Međugorju mogla postati papinsko svetište i da će se pretvoriti u biskupiju na čijem će vrhu biti upravo monsinjor Hoser”.

Vatikan je prije par dana objavio vijesti da je Papa Franjo imenovao mons. Romualda Kaminskog kao pomoćnog biskupa za biskupiju Warsaw-Prag, čiji je redovni biskup monsinjor Henryk Hoser ili posebni izaslanik pape Franje za Međugorje.

Ono što bi normalno bila jedna obična komunikacija koja se odnosi na organizaciju biskupija, u ovom slučaju ima moguće implikacije koje nisu beznačajne.

Talijanski mediji pozabavili su se pitanjem zašto je papa odredio pomoćnog biskupa za biskupiju Warsaw-Prag, pa, između ostalog, navode kako je misija biskupa Hosera završila kada je izjavio da bi u roku od godinu dana moglo biti službeno priznanje prvih sedam Gospinih ukazanja u Međugorju.

”Što bi, barem teoretski, pretpostavljalo da se poseban izaslanik može vratiti na svoju staru dužnost biskupa u biskupiji Warsaw-Prag. No, umjesto da se vrati u tu ulogu s punim radnim vremenom, njemu je dodijeljen pomoćni biskup, što može značiti da će monsinjor Hoser biti trajno premješten u Međugorje”, pišu talijanski mediji.

Dalje navode kako su pretpostavke o tome su mnoge, ”a ona možda najvjerojatnija je da će župa Svetog Jakova postati papinsko svetište i da će se pretvoriti u biskupiju na čijem će vrhu biti upravo monsinjor Hoser”.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • međugorje biskupija…malo sutra..ovi nece lako dat drugom stap uruke…bojim se ako dođe do tog da nebude zazidana crkva ko u capljini..vele je evra u igri a franjevci ce branit do zadnje

  • Lova u pitanju i ništa više….Pusti te vjernike da se mole dragoj nam Gospi a svoj prestiž za monopol nad novcem koji se tamo slijeva ostavite sa strane.

  • I ja mislim isto i pisem tako! Odavno je na tv veeelikaaa polemika : medjugorje i ukazanja! Oni svasta rade samo da talijani ne dolaze i ostavljaju novac!!! To je samo monopol u pitanju! Ne dozvolite! Eno im Fatima i Lurd!!

  • Za” anonimno”: dojdi ti , draga , u vatikan , pa se pocmi pitat! Vidices di ces zavrsiti!Neka se oni pitaju u svojoj kuci, ti u svojoj, JA tako i tako u svojoj!!! To je draga moja nametanje volje, na lip nacin! On bi bio ko biskup! Sve bi se on pita! Zato , kad neznas i ne gledas talijanski program i ne pratis, ne pisi!

  • Neslažemse, sa ovim što negativno pričaju protiv Međugorja,jer toje svetište. Svi vjerujući ljudi svijeta tu pohode i molese. Po ukazanju Gospe,osamdeseti godina su vjernici Međugorje,su pohodili. A u to socijalističko,komunističko,vrijeme bilo je zabranjeno pohoditi. Ja sam jedan od tih vjernika koji sam uhićen 2 puta, radi dolaska u Međugorje. Mnge moje kolege slikare-vjernike, iz cijelog svijeta su u tim vremenima imali problema sa vlastima,radi dolaska u Međugorje. Hvala Bogu ta vremena prođoše.

Komentiraj: