Izgledajte i osjećajte se privlačno uz ovih pet trikova

Unatoč popularnom vjerovanju, privlačnost nije nužno povezana s fizičkim izgledom.

Privlačnost ponajprije dolazi iznutra i nema veze s tim kakve je netko građe ili što nosi, već sa samopouzdanjem. Kada je netko zadovoljan sam sa sobom, to se vidi i izvana, a upravo je to najveća tajna svih privlačnih ljudi. Srećom, samopouzdanje se može i “istrenirati”, a mi vam donosimo 5 super trikova koji će vam u tome pomoći:

1. Nasmiješite se dok se gledate u ogledalo

Što se više smijete, to ćete biti sretniji. To je i znanstveno dokazano u istraživanju iz 2009. godine koje je provelo Sveučilište Cardiff. Naš mozak programiran je da smijeh tumači kao znak pristupačnosti, društvenosti i privlačnosti, pa čak i kad sami sebe gledate u ogledalo.

2. Pričajte sami sa sobom

Znamo da zvuči ludo, ali istraživanje koje je 2015. godine provelo Sveučilište Illinois otkrilo je da uspješni ljudi s visokim samopouzdanjem često pričaju sami sa sobom uoči velikih događaja. Dakle, baš kao što biste i neku prijateljicu ohrabrile u teškoj situaciji, kad god se osjećate loše u vlastitoj koži, pokušajte se na isti način obratiti sami sebi.

3. Nosite crveno

I vrapci na grani znaju da ne postoji ni jedna boja koja tako dobro laska svima, a to je dokazalo i istraživanje Sveučilišta Rochester. Srećom, crvena je i boja sezone pa ćete i biti “in”, a samopouzdanje će vam skočiti do krova.

4. Držite se uspravno

Pravilno držanje u trenu će vas učiniti puno privlačnijima, a dobro će utjecati i na zdravlje vaše kralježnice. Istraživanje Udruženja psiholoških znanosti iz 2010. godine pokazalo je da postoji izravna veza između uspravnog stajanja (i sjedenja) te osjećaja moći i samopouzdanja.

5. Sjetite se kada ste se osjećali najprivlačnije

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Experimental Social Psychology otkrilo je da samo prisjećanje na trenutke kada ste se osjećali dobro u vlastitoj koži, može trenutno povećati vašu razinu samopouzdanja.

Komentiraj: