U ŽZH tri nova slučaja koronavirusa, u HNŽ-u 18 – Jabuka.tv

U ŽZH tri nova slučaja koronavirusa, u HNŽ-u 18

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke registrirana su tri nova slučaja koronavirusa od 45 testiranih osoba (1 retest).

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar do 12:00 sati, u Širokom Brijegu su registrirane dvije novozaražene osobe (1 muška i 1 ženska) dok je u Grudama zaražen muškarac.

Od koronavirusa oporavila se jedna osoba iz Širokog Brijega.

U samoizolaciji nalazi se 100 osoba, dok su četiri izašle iz samoizolacije.

Trenutačno je u ŽZH aktivno 56 slučajeva koronavirusa od čega su 23 u Širokom Brijegu, 15 u Grudama, 11 u Posušju te sedam u Ljubuškom, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

U HNŽ-u 18 novozaraženih

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 18 novih slučajeva koronavirusa.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 275 uzoraka. U HNŽ-u pozitivnih je 18 i to: 10 iz Mostara, pet iz Jablanice i tri iz Konjica.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 19 bolesnika, od kojih je dva na invazivnoj i tri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirana su dva, a otpušten je jedan pacijent.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u četvrtak 36 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 606 rješenja. Ukupno je izdano 25.099 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)