Predavanje u Mostaru: Bez mentalnog zdravlja nema ni cjelokupnog zdravlja – Jabuka.tv

Predavanje u Mostaru: Bez mentalnog zdravlja nema ni cjelokupnog zdravlja

Magistrica psihologije i doktorantica na studiju kognitivne neuroznanosti na Eotvos Lorand Sveučilištu u Budimpešti Sandra Stojić održala je u četvrtak u Mostaru predavanje o efektima socijalne izolacije na mentalno zdravlje, istaknuvši tom prigodom kako bez mentalnog zdravlja nema ni cjelokupnog zdravlja.

Mentalno zdravlja često zanemarimo i imamo tendenciju fokusirati se na fizičko, odnosno tjelesno zdravlje, a bez mentalnog blagostanja ne možemo imati optimalno funkcioniranje, istaknula je Stojić, asistentica na studiju psihologije Sveučilišta u Mostaru i članica Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak – Glavna podružnica Mostar.

Dodala je kako će pandemijsko zaključavanje sigurno ostaviti trag, posebice na djecu, koja su zakinuta za druženja s vršnjacima koja su im važna, ili na starije osobe koje možda posljednje dane života provode usamljeni u staračkim domovima.

Nakon izlaganja sudionici javnog predavanja postavljali su pitanja, a kroz raspravu moglo se čuti i da bi bilo dobro da se u brojnim stožerima, kao i u javnosti trebaju nakon godinu dana pandemije biti zastupljena i više se čuti stručna mišljenja psihologa.

Pozdravne riječi uputio je dopredsjednik HKD-a Napredak Miroslav Landeka, koji je kazao kako je Društvo iniciralo ovo predavanja upravo zbog aktualnosti teme te da će kroz svoje aktivnosti Napredak organizairati još tribina na ovu i slične teme, priopćeno je iz HKD Napredak.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.