U prevrtanju autobusa poginulo sedam osoba, 42 ozlijeđene

Jutros oko 3.50 sati na autocesti Zagreb-Split dogodila se teška prometna nesreća. Kako je izvijestio DUZS, u prevrtanju autobusa kod tunela Krpani poginulo je 8 osoba, dok su 44 ozlijeđene!  Među žrtvama je i sedmogodišnje dijete. Osam je osoba teško ozlijeđeno.

Prema informacijama iz PU ličko-senjske, autobus pun čeških turista probio je središnju ogradu na autocesti, prešao u suprotni trak te se prevrnuo na bok. Očevid je u tijeku. Osam poginulih te smrskani autobus ostat će zbog težine nesreće na cesti do završetka očevida koji bi mogao potrajati satima.

Dvoje djece teško ozlijeđeno

Ozlijeđene osobe su nakon stradavanja zbrinute u Općoj bolnici Gospić. Tri teško ozlijeđene osobe, jedna ženska osoba i dvoje djece, prevezene su helikopterom HRZ-a Zagreb u KB Dubrava. Helikopter s ozlijeđenim osobama, sletio je na helidrom KB Dubrava u 08.53 sati. Ženska osoba zadržana je u KB Dubrava, dok je dvoje djece u dobi od 12 godina prevezeno u KB Rebro.

Filip Kočiš iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje potvrdio je da su se na mjestu nesreće nalazile ekipe hitne medicinske pomoći iz Gospića, Zadra i Ogulina te helkopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je preveo tri teže ozlijeđene osobe u zagrebačku kliničku bolnicu Dubrava.

Ozlijeđene je u gospićkoj Općoj bolnici primio dežurni kirurg Goran Nola. “Uglavnom se radi o polomljenim kostima, posjekotinama i sličnim ozljedama specifičnim za prometne nesreće”, rekao je Nola.

Uzrok nesreće umor vozača?

Uzrok prevrtanja autobusa i druge okolnosti trebali bi biti utvrđeni očevidom koji će voditi zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Zdravko Car. Prema neslužbenim informacijama, nesreći je kumovao umor vozača, koji je stravičan sudar preživio.

Ministarstvo zdravlja uspostavilo krizni stožer

Ministarstvo zdravlja je uspostavio krizni stožer vezano za tešku prometnu nesreću koja se jutros dogodila na autocesti A1 između tunela Krpani i Sveti Rok.

“Osobne podatke o stradalima i ozlijeđenima te informacije o njihovu zdravstvenom stanju Krizni stožer Ministarstva zdravlja dostavit će Veleposlanstvu Republike Češke u Zagrebu koje će ih proslijediti obiteljima.

Krizni stožer Ministarstva zdravlja ocijenio je ovaj događaj hitnim slučajem prve razine koji zahtijeva pripravnost svih zdravstvenih službi.

Osobne podatke o stradalima i ozljeđenima te informacije o njihovu zdravstvenom stanju Krizni stožer Ministarstva zdravlja dostavit će Veleposlanstvu Republike Češke u Zagrebu koje će ih prosljediti obiteljima”, stoji u priopćenju Ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić posjetit će ozlijeđene češke državljane koji se nalaze na liječenju u Općoj bolnici Gospić. Nakon posjete ministar će dati izjavu za medije u 13 sati.

Kolone na A1 duge 8 kilometara

Zbog nesreće na 212. km autoceste A1 prekinut je promet između čvora Gornja Ploča i čvora Maslenica, u oba smjera, a kolona na izlazu Gornja Ploča duga je oko 8 km. Obilazak za sva vozila je čvor Gornja Ploča-Udbina-Gračac-Zaton Obrovački-čvor Maslenica i obrnuto gdje se zbog vrlo gustog prometa vozi u koloni s čestim zastojima, izvijestio je Hrvatski autoklub.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.