Suprug me ubadao nožem i pitao zašto ne umrem

Danijel Anđelić (27) sredinom mjeseca nožem je napao suprugu Merimu (28) kojoj je zadao 15 uboda nožem po tijelu. Na sreću, Merima se oporavila, a Danijel je nakon kraćeg bijega pronađen i pritvoren u Orašju.

Žrtva obiteljskog nasilja, nakon izlaska iz bolnice, odlučila je progovoriti za “Dnevni avaz” o detaljima ovog zamalo kobnog zločina.

– S obzirom na to da mi dijete zbog zdravstvenih problema mora češće jesti, tog dana sam ranije ustala da ga nahranim. Odjednom me napao bez povoda. Držao je nož u ruci i ubadao me po tijelu. Živjeli smo u istom dvorištu s mojom majkom, koju sam pozvala i ona je svojim dolaskom spasila i mene i dijete – kaže Merima.

Prema njenim riječima, bilo joj je teško kada ju je ozlijeđenu suprug uhvatio za kosu i kazao: “Merima, vidi koliko krvariš, zašto ne umreš”.

– Više od rana po cijelom tijelu zaboljelo me kada mi je kazao da se ne plašim da će sa mnom ići i dijete. Kazao je da je u garaži za sebe pripremio štrik, međutim, lagao je. Policija nije pronašla štrik. Traume ću imati dok sam živa. Idem na savjetovanje kod psihologa, od stresa mi je povišen šećer, prsti desne ruke su mi skoro paralizirani, otežano dišem i otežano se krećem. Najgore od svega mi je što mi se slike napada stalno vraćaju – kaže Merima za Dnevni avaz pokazujući brojne rane po tijelu.

Ona je s Danijelom u braku godinu i pol i od početka zajedničkog života nisu im baš cvjetale ruže.

– On je iz Kaknja, a tijekom rata je s majkom i bratom izbjegao u Hercegovinu, gdje su i ostali da žive. On je katolik i njegovi me nikada nisu prihvatili zato što sam Bošnjakinja. Trpjela sam razne uvrede. Kada bi se začuo ezan, bila sam izložena verbalnom maltretiranju od njegovih – kazala je Merima.

Kako je rekla, to više nije mogla izdržati te da joj je njena majka poslala novac da se vrati kući.

– Kada sam pošla u Brčko, on me zaustavio i fizički nasrnuo na mene, ali ovaj napad na moj i život mog djeteta, koje je, nasreću, ostalo neozlijeđeno, bio je previše. Zbog toga sam odmah nakon završenog bolničkog liječenja pokrenula brakorazvodnu parnicu jer ne mogu prijeći preko ovoga – kaže Merima.

Od više susjeda “Dnevnom avazu” potvrđeno je da je Merima bila nevjerna Danijelu, pa da se zbog toga on odlučio na ovaj čin. Međutim, Merima to odlučno odbacije i kaže da je to iz susjeda “zloba” progovorila.

– Nakon smrti moga oca majka se preudala za njegovog prijatelja i zbog toga su nas drugačije gledali. Uvijek su govorili kakva majka takva kćerka – objašnjava Merima.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.