Tri sata uzaludnosti: U FBiH i dalje ne mogu dogovoriti sjednicu za razmatranje proračuna

Na sastanku predstavnika Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta FBiH, koji je završen u četvrtak oko 18.15 sati, nakon tri sata razgovora, nije postignut dogovor o održavanju sjednica Parlamenta na kojim bi bio razmatran proračun za 2018.

Sljedeći sastanak o istoj temi trebao bi biti održan u ponedjeljak. Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara izjavila je kako su na sastanku određeni stavovi ipak približeni, iako za vraćanje izgubljenoga povjerenja treba vremena.

Dodala je da su svjesni svoje odgovornosti za usvajanje proračuna, ali su isto tako svjesni i važnosti očuvanja partnerskih odnosa u interesu i građana i naroda u FBiH.

Nadam se da ćemo u ponedjeljak razgovore privesti kraju i da ćemo uskoro održati sjednice oba doma Parlamenta, rekla je Bradara. Predsjedatelj Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH Edin Mušić naveo je da nastoje prevladati sadašnje stanje u tom domu i da se nada da će Federaciju uskoro uvesti u “zakonit financijski ambijent”.

Istaknuo je da je do kraja siječnja neophodno da FBiH ima usvojen proračun ili odluku o privremenom financiranju, a poželjno bi bilo to okončati i mnogo ranije. Sastanku su u ime Vlade FBiH nazočili premijer Federacije BiH Fadil Novalić i njegovi zamjenici – ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i ministrica financija FBiH Jelka Milićević.

(Fena)

1 komentar

  • Privreneni proračun dok se ne rješe vitalni problemi.
    I još uporno hoće da prevari buduće umirovljenike da proturi novi Zakon pio mio koji nikom ne odgovara.Uvjek se novi zako do osio da bude bolji od postojećeg a ne gori.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.