Agrokor demantirao da prodaje trgovine Konzuma u BiH

Uprava Agrokora zanijekala je u četvrtak navode medija u Bosni i Hercegovini koji su se pozvali na European Supermarket Magazine da će ovaj koncern prodati Konzumove trgovine u BiH, objavio je Klix.ba.

“Konzum BiH se ne povlači s tržišta. Prema posljednjem izvještaju izvanredne uprave vidljivo je da je poslovanje Konzuma u BiH stabilizirano. Ova kompanija nastavlja dalje s radom”, rekla je uprava Agrokora.

Navela je kako pokazatelji govore o pozitivnim učincima poslovnoga repozicioniranja Konzuma u BiH, s naglaskom na još povoljnije cijene i dostupnu kupovinu u susjedstvu u manjim formatima.

European Supermarket Magazine objavio je da prinudna uprava koncerna Agrokor planira prodati Konzumove trgovine na prostoru Bosne i Hercegovine, što je prenio veliki broj medija u BiH.

Ovaj magazin naveo je i da će se kao dio procesa restruktuiranja, čiji je cilj izbjegavanje stečaja, zatvoriti desetine trgovina u Hrvatskoj u zadnjih šest mjeseci te prodati Konzumove trgovine u BiH, prenosi Hina.

Iz uprave Agrokora potvrdili su da je ta kompanija zatvorila manji broj trgovina u Hrvatskoj.

Ivica Todorić tužio Hrvatsku Europskoj komisiji

“Kada je riječ o Konzumu u Hrvatskoj, ova kompanija je kao sastavni dio procesa restrukturiranja zatvorila manji broj trgovina, a sve s ciljem osiguranja dugoročno održivoga i profitabilnoga poslovanja i očuvanja radnih mjesta”, naveo je Agrokor.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.