Ivica Todorić tužio Hrvatsku Europskoj komisiji

Ivica Todorić, bivši vlasnik koncerna Agrokor, objavio je kako je zbog Lex Agrokora podnio tužbu protiv Hrvatske kod Europske komisije.

Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnoga i nezakonitoga Lex Agrokora, podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja Lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije, kao i sve zastupnike Europskoga parlamenta, navodi Ivica Todorić u svojem najnovijem blogu.

Konzum izlazi s tržišta BiH, trgovine preuzimaju bh. trgovački lanci

Ističe da su tužbu pisali vrsni pravni stručnjaci.

Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran. I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim Tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost, zaključuje Todorić, prenosi Dnevnik.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.