“Trećari – dar neba” fra Dane Karačića u Čitluku

Predstavljanje knjige “Trećari – dar neba” širokobriješkog franjevca fra Dane Karačića održat će se u nedjelju 17. ožujka u staroj župnoj crkvi u Gradnićima u Čitluku u 19 sati.

Knjiga će biti predstavljena u zajedničkoj organizaciji Franjevačkoga svjetovnog reda iz Čitluka i Gradnića.

U predstavljanju sudjeluju članovi Franjevačkoga svjetovnog reda – Mirela Lovrić, Željka Topić, Ružica Buntić i autor fra Dane Karačić. Moderator predstavljanja je Gojko Jelić, dok će glazbena pratnja biti ženska vokalna skupina HKUD-a “Didak” župa Gradnići.

Knjiga se sastoji od 35 životopisa pripadnika Franjevačkoga svjetovnog reda, u narodu poznatijih kao trećara.

Autor detaljizira, čitatelju dočarava, perom drevnih kroničara bilježi život Hercegovine kroz vremena i živote pojedinih likova.

Likovi nisu izmišljeni, oni su stvarni i u tome i jest vrijednost i veličina ove knjige. Ispisana je poviješću odigranom na ovom kamenjaru, u našim kućama, vrtlima, ovdje pored naših bunara i pojata. To su naše baba i prababe. To je hercegovačka žena, hercegovačka sudbina, povijest, hercegovački križ i ponos u jednom. Zato ova knjiga treba imati mjesto u našim obiteljima, da je pokažemo našoj djeci, da je čitamo mladima, da zahvalimo fratru što ju je napisao kako se povijest našeg zavičaja ne bi zaboravila, napisala je Mirela Lovrić u recenziji knjige.

Kino “Borak” pretijesno za “Trećare” fra Dane Karačića

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.