Vozači, oprez: Povećan broj motociklista i biciklista

Zbog povoljnih vremenski prilika povećan je broj motociklista i biciklista na cestama pa iz BIHAMK-a vozačima savjetuju pojačan oprez.

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta na cestama prema lokalnim izletištima.

Na planinskim prijevojima, kao i u usjecima, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim cestovnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, a posjedovanje zimske opreme zakonski je još uvijek obvezno.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom prometuje se i na magistralnim cestama M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacijskih radova.

Na magistralnoj cesti M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

(Fena | Foto: arhiv Jabuka.tv)1 komentar

  • TO JE ZALOST DA PAR BICIKLISTA NEMAJU SVOJU STAZU! EVO SACE ONI PREMA BRETVICI, STAZE NEMA, LETE KO SILO NIZ BRINU!! A NI U GRADU NEMA OBILJEZJE!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.