Čapljina: Mladi očistili adu, kamion za par sati istovario otpad

Članovi Udruge “Ostajem-Višići” iz Čapljine proteklih dana očistili su višićku adu i time se odazvali ekološkom izazovu #trashtag, koji je postao globalna akcija čišćenja smeća.

U akciji čišćenja sudjelovalo je dvadesetak volontera koji su skupili preko 100 vreća smeća i ostaloga krupnog otpada, ukupno preko 20 metara kubnih plastičnih boca, guma, madraca, najlona, plastičnih vrećica.

Najmlađi članovi udruge uz pomoć voditelja izradili su i postavili znakove koji upozoravaju da se ne baca smeće, ali nažalost, kako navode, samo par sati nakon akcije viđen je kamion kako istovara građevinski otpad na području neretvanske ade.

Međutim, ističu kako ih to nije obeshrabrilo te kako će sljedeći projekt biti izgradnja rampe kako bi spriječili neodgovorne da i dalje zagađuju prirodu.

U Udruzi podsjećaju kako je ova predivna lokacija uz rijeku Neretvu prije par godina u potpunosti bila očišćena od smeća, ali da je neodgovornim ponašanjem pojedinaca obala rijeke Neretve ponovno pretvorena u divlju deponiju.

Također naglašavaju kako se posljednjih godina pojavilo sve više ekoloških pokreta i udruga, ali da je istodobno sve više i divljih deponija te se pitaju gdje ide dobiveni novac za određene ekološke projekte.

Iz Udruge poručuju da je ova akcija tek prvi korak u revitalizaciji toga prirodnog područja uz Neretvu te samo još jedna u nizu aktivnosti koje će pokrenuti, s ciljem podizanja svijesti mladim ljudima da se moraju aktivirati i sami početi raditi na pozitivnim promjenama u društvu i okolini.

(Fena)2 komentara

  • ANONNO U 19.43::TI TRIBAS ZVAT:: DI STEEE SEEELJAAAACIIIINEEEEEE! Pa ce se odazvat! Oni da su postali gradjani grad bi bio ko APOTHEKA!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.