Uspješna godina: Porasli prihodi Bosnalijeka

Prošla godina bila je izuzetno uspješna za najveću farmaceutsku kompaniju u Bosni i Hercegovini.

Bosnalijek d.d. je u 2018. godini ostvario značajan rast prihoda i dobiti, čime je nastavljen pozitivan trend iz proteklih nekoliko godina.

Kako je za Fenu potvrdio generalni direktor Nedim Uzunović, poslovni prihodi Bosnalijeka bilježe rast od 10 % u odnosu na 2017. godinu, a kao i prethodnih nekoliko godina, Bosnalijek je najveći dio svojih prihoda od prodaje, čak 76 %, realizirao na inozemnim tržištima.

Pozitivan trend imaju i svi ostali financijski pokazatelji, poput EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) koja je iznosila 25,5 milijuna KM, što je 10 % više u odnosu na prethodnu godinu. Ostvarena je dobit prije oporezivanja od 15 milijuna KM, odnosno 14 % više u odnosu na 2017. godinu.

Nedim Uzunović

Nedim Uzunović

Također, 2018. godinu su obilježile i značajne investicije u proširenje proizvodnih kapaciteta, kao i okončanje radova na novim laboratorijama za kontrolu kvalitete, što su ključni preduvjeti za rast i razvoj Bosnalijeka u budućnosti.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da postignuti rezultati predstavljaju snažan preduvjet za nove investicije i nova radna mjesta, a ujedno doprinose i jačanju domaćeg gospodarstva.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.