Svečano otvoren Sajam informacijskih tehnologija – SIT 2012

U četvrtak 26. travnja u hotelu Park u Širokom Brijegu svečano je otvoren treći Sajam informacijskih tehnologija – SIT 2012. Uz izlagače, predavače i goste, ovogodišnjem SIT-u prisustvovali su također predsjednik vlade Zapadnohercegovačke županije, Zdenko Ćosić, načelnik općine Široki Brijeg, Miro Kraljević, direktor Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj (REDAH), Ivan Jurilj te predstavnik iz Ministarstva obrazovanja, znanosti,kulture i športa ŽZH, Josip Primorac koji su se obratili okupljenim ljubiteljima informacijskih tehnologija.

Naposljetku, prisutnima se obratio predsjednik Udruge Upit te glavni organizator, Marko Zeljko, koji je Sajam informacijskih tehnologija 2012 proglasio otvorenim, pri tom se zahvalivši svima na pomoći oko organizacije Sajma, ovogodišnjim sponzorima i partnerima, te je posebno pohvalio mlade volontere koji svake godine daju veliki doprinos u organizaciji Sajma. Svečanost otvaranja dodatno su uljepšale i apsolutne državne prvakinje – mažoretkinje Široki, koje svake godine mame osmijeh na lica prisutnih gostiju.

Nakon svečanog otvaranja, posjetitelji su mogli poslušati zanimljiva i poučna predavanja. Na samom početku, predavanje su održali doc. dr. Željko Stojkić sa Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru te Blago Čuljak iz FEAL Grupe. Na ovogodišnjem SIT-u predavač Microsofta BiH, Enis Šahinović, predstavio je novi operativni sustav – Windows 8. Vrijedi još istaknuti i predavanje Ivone Milas iz iStudia BiH, koja je govorila o oglašavanju na društvenim mrežama i aplikacijama.

U izložbenom prostoru Sajma, posjetitelji su se mogli prijaviti za informatičku edukaciju Udruge Upit, pogledati nove proizvode iz svijeta IT-a na štandu mostarske tvrtke Katarina d.o.o. te vrijedi istaknuti i štand predstavnika Mozille BiH, na kojem su posjetitelji mogli na laptopu, mobitelu te tabletu isprobati nove inovacije iz Mozille.

Sajam informacijskih tehnologija – SIT 2012 uživo možete pratiti na portalima www.sit.ba i www.hercegovinalive.com.

U petak 27. travnja, od 11 sati počinju predavanja, te će trajati do 17h, kad je i planirano zatvaranje Sajma. Raspored predavanja za petak možete pronaći na našoj stranici www.sit.ba. Vidimo se!

Vaš SIT!

(www.jabuka.tv | Foto: Tomislav Ćosić & Jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.