Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru pokrenuo humanitarnu akciju ”Dani darivanja”

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i ovoga prosinca organizira tradicionalnu humanitarnu akciju pod nazivom ”Dani darivanja” koja će sadržavati tri akcije u kojima će se prikupljati materijalna sredstva i prehrambene namirnice kako bi se pomoglo socijalno najugroženijim građanima Mostara.

Prva u nizu humanitarnih akcija započinje u srijedu 9. prosinca i trajat će do 16. prosinca 2015. godine. Pod geslom ”Studentski paket ljubavi” u suradnji s Caritasom studenti će na svim sastavnicama Sveučilišta prikupljativmaterijalne priloge pomoću kojih će spremiti jedan paket namirnica koji će potom biti uručen najugroženijim obiteljima na području Mostara.

Ideja Studentskog zbora je da studenti sa svih nastavnih godina na fakultetima pripreme po jedan paket. Plan je da svaki fakultet pripremi pet paketa, a po završetku akcije ukupno 50 paketa uručit će se obiteljima najslabijeg socijalnog statusa i tako im ove predstojeće blagdane barem na nekoliko dana učiniti lakšim i ugodnijim.

U drugoj akciji prikupljat će se hrana i prehrambene potrepštine ispred trgovačkih centara u kojoj će moći sudjelovati svi građani Mostara i na taj način svojim prilozima omogućiti što uspješniju realizaciju ovog projekta.

Završni događaj bit će humanitarna izložba slika i fotografija autora studenata s mogućnošću donacije dobrovoljnih priloga, a na ovaj način prikupljene novčana sredstva također će se uručiti najpotrebnijima.

Pozivamo sve studente Sveučilišta u Mostaru i ljude dobre volje da nam se pridruže u predstojećim blagdanskim ”Danima darivanja” i potvrde već bezbroj puta dokazanu solidarnost i suosjećajnost sa sugrađanima u nevolji koji su zavrijedili našu potporu, priopćeno je iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.