Pogledajte kako su pobunjenici ”pogubili” zarobljenike ISIL-a

Skupina sirijskih pobunjenika, okupljeni pod imenom ‘Front Levanta’, objavila je neobičan video lažnog pogubljenja terorista ISIL-a. U njemu su, naime, htjeli pokazati pokazati kako nisu svi u Siriji divljaci i ubojice.

Kako piše Jutarnji.hr, početak snimke nalikuje onim brutalnim video uradcima iz Islamske države. Pobunjenici su natjerali ISIL-ovce da obuku narančasta odijela i kleknu. Nakon toga su maskirani Sirijci repetirali pištolje i nanišanili glave devetero terorista.

U iščekivanju sigurne egzekucije, dogodilo se nešto sasvim iznenađujuće. Pobunjenici su skinuli fantomke i pištolje spremili u futrolu. Odnekud se pojavio i čovjek u bijeloj muslimanskoj opravi koji je ISIL-ovcima poručio ”Ovo nije naša politika, mi nismo zli!”

Nakon toga je naredio da se zarobljeni teroristi vrate u zatvor, piše Jutarnji.

Snimka je nazvana ‘Muslimani nisu kriminalci’, a objavio ju je Front Levanta koji se istovremeno bori protiv ISIL-a, ali i protiv vojske režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • I što to bi ovaj performans trebao dokazati, da su muslimani snošljiv, tolerantan i miroljubiv narod. Da je ISIL samo izgred skupine sastavljen od nekoliko loših momaka koje prave razne ispade i ekscese po cijelome svijetu koje oni ne podržavaju i ne toleriraju. Da ovu skupinu nitko ne podržava niti financira, a pogotovu ne Turska, Katar ili Saudijska Arabija. Da oni poštivaju “dostignuti nivo civilizacijskih normi” zapadnog uljuđenog svijeta kojemu i oni pripadaju i da kod njih svi uživaju puna prava i slobode od žena koje su totalno emancipirane, imaju prava glasa, voze aute, šminkaju se i slobodno biraju partnere za život, slobodne su u odijevanju i ponašanju. Da oni osuđuju bigamiju, dogovorene brakove, pedofiliju, ili je sve to njihov sastavni dio kulture življenja koji zapadni svijet treba prihvatiti i ne osuđivati. E sada kada kvazinovinari i kvazineoliberalni svijet to prihvati kako bi se sve nesmetano moglo i dalje odvijati i kada isti počmu bacati drvlje i kamenje po neistomišljenicima, proglašavajući ih islamofobima i fašistima. I bog Janus im zavidi na “performansu”.

  • Pravo većine na istinu, kao i pravo pobjednika na istu, je znanstvena fantastika i sa istinom ima isto toliko veze koliko i Ratko Mladić sa humanitarnim radom. Isto tako nedostatak dokaza za počinjenje nedjela ne znači i nevinost osobe kojoj se ta djela ne mogu dokazati. Žalosno je da je sve stvar trenda, a ne stvarnosti iz koje treba polučiti apsolutnu istinu i primjerenu kaznu za počinitelje kako bi oni shvatili da su bili na apsolutnom pogrešnom putu. Quod licet Iovi, non licet bovi. – Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu, je poslovica koja je u praktičnoj primjeni na svakom djeliću kutka zemlje. Imamo američko bombardiranje svijeta koje se slatko naziva “širenjem demokracije” i “zaštitom američkog načina života”, a rusko bombardiranje izaziva “smrt civila među kojima su većinom djeca”. Bez stvarne pobirbe i prihvaćanja odgovornosti svih za počinjena zlodjela ovdje nikada neće biti mira. Žalosno je, da je to i agenda nekih vođa pojedinih naroda, i da to većina toga naroda i prihvaća. S toga tu nema nikakva zajedništva izuzev života svakoga naroda u njegovom entitetu i neka ga onda uređuje po svom ukusu, ali kako izbiti drugome iz glave njegovo “pravo” da odlučuje i u svoje ime i u ime svoga susjeda? Dok se god dogovoara i pregovara sa figama u džepu i bez ikakve stvarne namjere da se zemlja povede naprijed i preda novim generacijama neopterećenim friziranom prošlošću, ovdje nema života za tu istu mladost i tko je pametan on će otići i ostaviti će zemlju u naslijeđe mladima iz partijskih struktura svih stranaka koje će nastaviti njegovati revolucionarna dostignuća svojih mentora.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.