Štrajk upozorenja u osnovnim školama Županije Zapadnohercegovačke

Nakon što je prošli tjedan održan štrajk upozorenja u svim srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, ovog tjedna održat će se u svim osnovnim školama na području ove Županije.

Naime, na sjednici održanoj 13. ožujka 2014. godine Predsjedništvo Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj donijelo je odluku o štrajku upozorenja.

Štrajk upozorenja održat će se u četvrtak 20. ožujka 2014. godine prvi školski sat u svakoj smjeni u svim osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Razlozi za štrajk su sljedeći:
– neredovita uplata doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osigurnje
– nepostojanje jedinstvenog Pravilnika o prijemu djelatnika
– skraćivanje prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja
– nezakonita isplata otpremnina djelatnicima koji su otišli u mirovinu
– nezakonito smanjenje plaće
– neisplaćivanje porodiljnih naknda
– neisplaćivanje honorara
– kašnjenja u isplati TO i troškova prijevoza
– neisplata regresa za 2013.

Obrazloženje:
Vlada ŽZH je ponudila članstvu Sindikata Prijedlog sporazuma o visini i rokovima isplate bruto plaća i naknada za 2014. te rokovima isplate dugovanja za 2013. godinu. Članstvo je odbilo Prijedlog sporazuma u predložnom obliku te zatražilo daljnje razgovore s predstavnicima Vlade s ciljem iznalaženja zajedničkog rješenja za goruće probleme u školstvu.

Što se tiče odnosa vladajućih struktura prema školstvu ono se nikada od uspostave ‘demokratskog’ društva nije nalazilo u goroj situaciji.

Štrajk upozorenja je ujedno i zahtjev za hitan sastanak s Vladom.

(www.jabuka.tv | Foto: Vlatko Mikulić)

Nema komentara

 • Jeli to sve sto znas,pitam se kako bi tebi bilo da ovo radis i da su ti ovakvi uvjeti,molim te suti kad nista drugo ne znas!

 • Podrška svim građanima koji prosvjeduju protiv korumpirane vlasti u našoj zapodnohercegovačkoj županiji,koja je 99 % s hrvatskim življem,i u njoj su vlast Hrvati!Dosta je da se jede na račune kod ugostitelja,da se i kava s mlijekom zapisuje na račun,da se voze auta od županije u privatne svrhe,amortizacija,gorivo…itd!
  Malograđanštini se treba stat u kraj po cijenu nasilja!Osobne interese zamjeniti općim.

 • Treba sve istrati van iz ŽZH! Jede se,pije se pa kukaju na Sarajevo pa de ovo de ono,samo pusta obećanja a kada uđeš unutra pola radnih stolova na hodniku.5-6 čistačica te onih 2-3 daktilografa pa nije ni čudo što ne mogu u kraj s plaćama a da ne spominjem gorivo i vozni park…uuuuu već me glava zaboli.

 • HEJ, OBZIROM DA NEDOZVOLJAVATE KOMENTARE GDJE ITI JEDNO SLOVO O ELEKTROPRIVREDI hz JA CU TO NAPISAT OVDJE.OBILJEZILA JE BUNOZA DAN NARCISA ALI JERKO JE TO ODOBRIO, ZNA SE. PITAM SE SAMO ZASTO NIJE TU BIO MIROSLABV GALIC (MURATOVIC) POTRCKO JERKIN.

 • Gospodo iz ZHŽ, možete li se ugledati na mostarsko neretvansku županiju, dajte pođite od sebe, smanjite odlazak u restorane sve na račun države, gorivo u privatne svrhe, a službena auta, parkirajte aute u dvorište županije, a plaćajte putne troškove, i puno toga se može uštedjeti, dnevnice, nadzorni odbori, upravna vijeća, naknada za opć. vjećnike , sve smanjiti i to štoprije. Gospodine premijeru nema korosti pričati koliko tko kome duguje, dugujete i vi doprinose i sve ostalo i ništa ne poduzimate. Daj trznite se malo, a ne samo pred izbore pusta obećanja i na kraju nikom ništa, samo sebi u džep.

 • Dragi Alene,vidim da i tebi smeta ono što i meni,evo već sam ostavio par komentara u vezi EP,ali na drugim temama,pošto je naravno jabuka.tv zabranio komentare koji se tiču EP,hm (mislim da sada kužim neke stvari),nego da nastavim,nedavno je EP isključila struju psihičkom bolesniku,za kojeg znaju da je bolestan i da nema nikoga,nakon niza neuspjelih intervencija od strane susjeda,naravno mrala se povući veza,da bi se jadnome čovjeku uključio dio struje,pa bih ja pitala gospodu iz EP,a posebno ove dame što se naslikavaju,koliko su dužni za struju ovi dični ratni profiteri? Sram vas i stid bilo,radite na štetu vlastitiog naroda,prodane duše,fuuuuj.

  • Hej, jedna dama (prva slika, naočale stavila) mi se ondje čini poznata, ali ne smijem reći ime jer nisam sigur, ali ako je stvarno to ona, ne znam kakve veze ima s narcisima, osim što je narcisoidna.

 • E da narod zna sta oni sve rade od ručaka po restoranima na potpis, korištenja vozila u privatne svrhe tj. odlazak na svadbe van ove lijepe naše i na izlete po planinama, kupovanja poklona lakim damama itd.

 • Tražite izjednačenje koeficijenta u prosvjeti i u Županiji pa će te vidjet povećanje plaće od čistačice do ravnatelja .Naravno službena vozila tražite kao u Županiji pa da vidimo je li poskupilo gorivo ‘ ‘

 • da živimo sa srbima i muslimanima pa nam skratili 1. razred na pola godine rekli bi naši iz županije da se radi o majorizaciji ,a ovako nešto za gospodu iz vlade znači više novca u njihovim džepovima i na jadnom obrazovanju i na djeci krpe proračun sramota

 • sindikati su jad i tuga lijanovi igrači idite u sarajevo pred federaciju pa se bunite ,čitavu godinu kapa lova a koliko sati u godini radite kako je lijanovim radnicim ni staža ni plaća a lijan plaća vaše sindikate da se bune to je istina

 • Zašto sindikati nemaju javno izvješće troškova ??Kako čelniku sindikata može bit dnevnica 500 KM?Što je tako dobro učinio da je mjesečnu plaću zaradio ?

 • End-sebi ti i svojima izračunaj dnevnice i pokaži javno izvješće troškova da svi vidimo. A okani se sindikata i profesora takvi ko ti su ih doveli da im da svoja prava traže na Sudu.

 • NE OKREĆI SE SINE

  Putovnicu sine imaš.

  Autobus će te odvesti u daljine.

  Javi se kad stigneš.

  I ne okreći se sine.

  Znaš išli su i mnogi drugi.

  I vraćali su se i nisu….

  Vidi kako tamo sunce grije

  Jel Aleksa u pravu bio ili nije?

  Neki su došli umorni i stari,

  neki su vječito patili za domom.

  Ima ih što dovukli su bogatstvo,

  Ima što stekli su samo križ nad grobom.

  Upamti još samo ovo, nek znaš:

  Nije ovo škrta zemlja i nije ti kriv Bog.

  Krivi su oni što prekršiše :

  Ljubi Boga iznad svega i bližnjega svog

  I ne okreći se sine.

  Ne znam hoće li gore biti

  Kad vidiš da lijem suze,

  Ili da neću moći zaplakati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.