Skandal: Komšić izvrijeđao predstavnika Hrvata u Kanadi

Hrvatski član predsjedništva u posjeti Kanadi napravio neviđeni skandal vrijeđajući predstavnika kanadskih Hrvata Davorina Jurovickog i njegov tim gospodarstvenika, znanstvenika i ostalih uglednih kanadskih stručnjaka hrvatskih korijena.

Na početku odmah treba napomenuti da se famoznoj “Akademija Komšić” nisu odazvala tri člana parlamenta niti tri gradonačelnika (Toronto,Hamilton Mississauga) koji su bili uredno  pozvani na “Bošnjački dernek” gdje glavni glumac bio član predsjedništva BiH Željo Komšić, piše portal Progledajmo.com.

Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, se u svom kratkom i konciznom obraćanju ukratko se zahvalio  Kanadi na njenoj pomoći i angažmanu u očuvanje bh. države, njenog državnog i teritorijalnog integriteta. Pored gospodina Komšića ovoj Svečanoj Akademiji su prisustvovali i uvaženi gosti iz bh. diplomacije – gospoda Sven Alkalaj,veleposlanik BiH pri UN-u, Haris Hrle, bivši veleposlanik BiH u SAD-u i bivši savjetnik u bh. Veleposlanstvu u Ottawi, kao i Muftija Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, Sabahudin Ćeman, predstavnici hrvatske i srpske dijaspore, predstavnici Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, kao i predstavnici vjerskih zajednica Toronta.

Odmah po dolasku u famoznu dvoranu predstavnici kanadskih Hrvata predvođeni Davorinom Jurovickim su primjetili da rasporedom sjedanja da će biti samo statičari u cirkusu zvanom “Akademija”,nisu htjeli napustiti dvoranu, ali su bili oprezni u svojim istupima .

Član predsjedništva koji zagovara građansku Bosnu i Hercegovinu, a sjedi sa Svenom Alkalajem,  Harisom Hrlom,  muftijom Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, Sabahudinom Ćemanom, predstavnicima Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Predstavnici hrvatske i srpske dijaspore su sjedili najmanje četiri stola dalje.

To je građanska država koju zagovara član predsjedništva Željko Komšić.

Ispred mnogobrojnog hrvatskog iseljeništva u Torontu i regiji skupu se obratio Davor Jurovicki iz Mostara, dokazani bh. domoljub i uspješni biznismen.

U svom obraćanju avorin Jurovicki izmedju ostaloga kaže:

Gospodine predsjedavajući moram istaknuti veliku razočaranost iseljeništva sa tkz. Građanskom opcijom koju Vi zastupate. Ne može se građanska opcija graditi sa SDA koji su “bratske” stranke s HDZ i SNSD-om. Mislim, a to je mišljenje i većine da ste svojim djelovanjem i otklonom o kako takvim strankama slične orijentacije (SDP,NAŠA STRANKA) još više udaljili BiH od Vaše građanske”.

Jurovicki dalje nastavlja : Sarajevski županija je mnogima otvorila oči i narod misli da je to rezultat  političke trgovine na štetu demokracije u kojoj ste Vi i Fahrudin Radončić odigrali negativne uloge.

Po mom sudu Bosna i Hercegovina treba stranke koje će je konačno uvesti u 21. stoljeće.

U  daljnjem izlaganju urovicki postavlja pitanje hrvatskom članu predsjedništva:

Molit ću da mi odgovorite na jedno pitanje, ali ne u kontekstu cijele BiH jer nije korektno da samo Hrvati budu žrtve građanske opcije, a ostala dva člana Predsjedništva predstavljaju svoje narode. Što namjeravate učiniti za hrvatsko iseljeništvo i Hrvate u Bosni i Hercegovini kao član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda u ovom svom trećem mandatu?, upitao je člana Predsjedništva BiH nakon čega je uslijedila i reakcija Željka Komšića.

Tada nastaje skandal, gdje primitivac s Balkana Željko Komšić koji zagovara “građansku” BiH, a sjedi za stolom samo jedne nacije i  njihovog duhovnog vođe. Pred punom dvoranom umjesto da okuplja gospodarstvenike što mu je na kraju krajeva i posao, da iseljenike potiče na povratak u BiH, da ti isti iseljenici ulože svoju ušteđevinu u domovinu, Željko Komšić hrvatski član predsjedništva sebi uzima za pravo vrijeđati kanadske Hrvate, gospodarstvenike i ugledne članove kanadskog društva. U ovom slučaju Davorina Jurovickog, udarajući na obitelj, vrijeđajući porijeklo supruge i ostale gadosti koje nepriliče funkciji koju obnaša, navodi portal Progledajmo.com.

Kada su iz osiguranja vidjeli da je odnio vrag šalu, da hrvatski i srpski iseljenici koji su bili u dvorani napuštaju cirkus u režiji  kauboja s Balkana, primitivca koji misli da je došao u Kokorinu polupismenim domorodcima prekidaju program. Organizator uz jaku pratnju izvodi hrvatskog člana predsjedništva Željka Komšića iz dvorane. Istog trenutka dvoranu napuštaju i ostali bošnjačke uzvanice, tako da torta od metar i nešto što je trebao hrvatski član predsjedništva sjeći je ostala netaknuta.

Juricki je najavio kako će uskoro objaviti i video sa ovog skupa.

(www.jabuka.tv)

19 komentara

 • Ko pusca ovu budaletinu od Komsica da luta po svitu ta njegov svit je od Blazuja do Bascarsije sve ostalo je spansko selo za njega.

 • Govno od čovika zvano Komšić treba stjerati gdje mu je i mjesto i ne ostavljati mu prostora.
  Posfavili ste mu pravo pitanje
  g Jurickim
  tortu ste trebali iznijeti van,izrezati i dijeliti 🙂

 • komsic ima psihicki poremecaj. Hrvati trebaju maksimalno lobirati i svim kanadskim politicarima objasniti sto su Bosnjaci i Komsi i sto rade – etnicki ciste Hrvate u miru, ne procesuiraju zlocine, vulgarno ih vrijedaju, te stvaraju nacionalnu manjinu od konstitutivnog naroda. Komsicu ja vec radim lobiranje u Njemackoj kod njemackih ntelektualaca…lagano Muslici idete svima na zivce u EU

 • To je taj izbirni zakon koji nam Covic obecava promjeniti vec 20 godina, ali cim rodbinu stavi na zeljena mjesta u institucijama prodje ga volja za trazenjem promjene izbornog zakona i tako opet do slijedeci izbora.

 • Komsic je sibol nedemokracije i zla na ovim prostorima. Lik patoloski mrzi hrvate i tu se ne moze obuzdati. Oni koji su ga instalirali na tu poziciju pokazuju koliko im je stalo do suzivota i opstanka drzave BiH…Ovo je preslo u bolest i ovo je za lijecenja dok nije kasno…

 • Mi hrvati isičemo stalno da smo manjinski narod to nam nije poniženje ali nismo nacionalna manjina mi smo konstitutivni narod u ovoj državi prvi smo stali u obranu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.