Širokobriježanin o svijetu Instagrama i laži: Tko iz BiH se zaista druži s Gianluca Vacchijem

Svijet društvenih mreža postao je mjesto zarade, dok se u drugim zemljama treba potruditi da se stekne povjerenje pratitelja u BiH i Hrvatskoj prolazi lažni sjaj.

Poznati modni bloger iz Širokog Brijega koji djeluje i radi u Italiji, kaže kako nažalost brojni hrvatski i bh. instagrameri pa čak i blogeri u želji za slavom podliježu nemoralnim ponudama.

Podsjetimo, Josip Grabovac je otišao u Italiju slijedeći svoj san, da postane modni bloger i to mu je i uspjelo. Uspješno vodi blog Glas mode koji broji preko 100 tisuća osoba po objavi, a na Instagramu ga prati preko 60 tisuća pratitelja.

>>Pročitajte i: Priča o uspjehu blogera iz Širokog Brijega

No biti bloger ne znači samo objavljivati fotografije s hastagovima na Instagramu, nego zaista treba pisati i blog i raditi upoznavati ljude i stvarati suradnje, jer kaže Josip, vrijedan i predan rad jedini može stvoriti povjerenje kod publike, pratitelja ali i suradnika.

”Meni nije do marketinga u Bosni i Hercegovini. U samo dvije godine svojim trudom i radom postigao sam brojne suradnje u Italiji, ali i BiH, bez ijednog magazina, TV-a gostovanja i sl. Tek kada sam uspio počele su mi se javljati medijske kuće iz BiH i Hrvatske.

Pokušali su me čak i uvući u politiku, no ja nisam neka Instagram zvijezda, već profesionalni bloger i nemam tri firme niti pet profesionalnih fotografa niti milijunske ugovore, kao što pojedine instagram zvijezde izjavljuju za sebe.

Marketing ovdje mi ne pomaže, jer i bez njega izdvojeni ugovori već dvije godine su El Patron USA , Azul Formentera Spanjolska, Lotto Italia, Adidas Italia, Calvin Klein, Lamborghini, Absolut Joy, Turisticka zajednica Tel Aviv Jerusalem – Happiness Gianluca Vachi – što ni jedna medijska kuća nije prenijela dok u zadnjih par dana pišu neprovjerene informacije, te slijepo vjeruju nekim ”poznatim” imenima u BiH prenoseći njihove postove”, kaže Josip.

Inače, kako nam kaže, Josip je s brojnim bh medijima doživio neugodna iskustva, jer se politika počela miješati u modu i magazine, no hrabro je odbio brojne suradnje.

”Zašto? Zato što pišu neprovjereno, objavljuju priče koje su neprovjerene, tek radi par stotina klikova, da bi naknadno sa mnom pokušali demantirati neke svoje objave! O čemu se radi ovdje. Radi se o tome, da sve moje objave možete provjeriti na Instagramu i blogu, a dokazuju ih i ranije suradnje”, kaže Josip objašnjavajući kako su ga posebno naljutili postovi pojedinih osoba i mediji koji su to prenijeli, a koji se pokušavaju lažno predstaviti, aludirajući na poznatu bh TV voditeljicu, koja je na svom profilu objavila sliku s Gianluca Vacchijem, poznatim talijanskim biznismenom.

”Stalno surađujem s brojnim poznatim osobama, a neki su mi i prijatelji, koje tek sad izlaze u javnost Bosne i Hercegovine (tipa Gianluca Vacchi)… Ja znam da svi žele preko noći popularnost (pogotovo nježna strana koja bi sve uradila da osvane na nekom portalu i tako izazove rat na par dana, dok kasnije sve padne u zaborav”, kaže Grabovac navodeći da je Gianluca Vachi sve osim onoga što pišu lokalni mediji.

”Instagram, kako sam i rekao, je sve samo nije stvarnost. Gianluca je osoba koju privatno znam i koji mi je ostvario jednu od prvih poslovnih suradnji u Italiji. Dok ga naši mediji prikazuju kao ‘seksi rastrošnog djedicu’, ja mogu reći da je Ginaluca velika, iskrena i humoristična osoba, ali prije svega veliki radoholičar.

>>Pročitajte i Josip Grabovac za Jabuka.tv o “modnim stručnjacima” bez pokrića

Nakon suradnje vežu nas i isti prijatelji i mjesto boravišta. Nego, da se nadovežem na ono što sam govorio ranije, na žalost u Hrvatskoj i BiH ovaj svijet je daleko od poslovnog, ‘instagramerima’ se nude razne ponude, koje često nisu moralne. I lako je doći do navodne slave preko kreveta ili novcem, dok je u Italiji potpuno druga priča, to je profesionalna država gdje, da bi došao do portala ili magazina moraš nešto značiti, moraš se dokazati.

Jer kad osvaneš kao ja u Vogue Italy, GQ Italy, OGGI,Vanity Fair,GQ Japan to je nešto što ne može srediti ”krevet”. To je posao. Na kraju, nažalost, Hrvatska i BiH su pune tih nemoralnih ponuda, za što imam i dokaze, ali ne želim ići toliko daleko. No možda jednom napravim ”rat u javnosti”. Možda ću se objavljivati tek toliko u nekim medijima (profesionalnim) koji će približiti moju suradnju i na kraju nekad kao sad demantirati laži koji se tiču mojeg posla.

@dsquared2 🌍❤ #glasmode #josipgrabovac #fashionblogger #travelblogger #dsquared2 #summer17

A post shared by Josip Grabovac 🇮🇹 (@josip_grabovac) on

A do tada ću svojim radom davati primjer drugim mladim osobama, kako bi im pokazao da je sve moguće samo treba imati cilj i truditi se, jer slava koja se stekne ”preko kreveta” brzo nestane”, zaključuje Josip.

(Bljesak.info)


16 komentara

  • Jedan Talijan, nezenja, bogatog industrijalca sin, vila tik uz more, voli plesat( sa partnericom ima video), veseo, zabavan, svako malo na talijanskoj tv! Trazen je! Nista posebno, ali je stvorio imidz sto ima na sebi sorts , a jedna nogavica zagrnuta! Kazu star, nije oko pedeset! Ali voli zabavu!

  • Rodena sam sirokobrijezanka i koliko znam da prezime Grabovac nije iz Sirokog Brijega, tako da gospodin ili se doselio u Siroki ili se potkrala novinarska greska

  • Ma uvik je ovi tal na tv .! Na pozivaju ga, trazen je, cak i neki sou u dzungli , ne pratim sve, toliko nije zanimljiv meni, ali je zaista cesto na tv. To ce trajat neko vrime, onda ce doc drugi i tako to!

  • Prosviro skroz, ne želi samopromociju a treći članak na jabuci gdje priča o sebi i hvali sebe ( ali ne želi pričati o sebi i davati intervjue ). Zovu ga s portala za intervju ali on ne želi pa ipak napiše tekst od tisuću riječi kako ne želi davati intervju nikome jer nema potrebe za tim i objasni sve što radi. Nije kao oni što se naslikavaju po instagramu ali se mora naslikavati po instagramu jer tako pokazuje šta radi. Nije jedan od onih što se hvale slikanjem sa poznatima i onda to stavljaju na internet ali evo nama je dao čast da ipak vidimo sliku sa poznatim nekim Đurom Vekijom samo da mi vidimo da on njega stvarno zna mada mrzi da se slika sa poznatima i onda to dijeli. Poznat je mada ne želi biti poznat i mada je toliko poznat da ima ugovore sa ugovorima velikih kuća za koje se ne želi hvaliti da ima ali evo samo da ih nabroji brzinski…………………..

    • Luce, Đuro je bio sarkazam, malo da dočaram ako me shvaćaš…Luka Vaki, Luka Naki uglavnom momak treći put objavljuje članak od tisuću riječi gdje se ne želi promovirati…

  • Da me se ne shvati pogrešno momku ne želim ni mrvicu lošega, sve što mu želim neka meni bude ali ga brate malo seruckaš više sa tom samopromocijom koja to ustvari nije ali evo je ali ipak nije nego samo da objasni i da se pohvali…puno ti sreće želim, također i da pokažeš što radiš, sve što netko radi i trudi se vrijedno je spomena ali nemoj se više pravdati i pisati eseje kako to ustvari nije to što ti želiš…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.