Roditelji nastradale pjevačice: Naša Amila se ubila

Amila Hasanović smrtno je stradala u rijeci Bosni u ponedjeljak. Njezin automobil Polo završilo je u rijeci Bosni. Imala je samo 20 godina.

Premda su očevici nekoliko dana nakon nesreće tvrdili da su vidjeli kako djevojka pokušava razbiti staklo i izaći iz automobila koji tone, njeni roditelji su u razgovoru za Dnevni avaz kazali da se Amila ubila.

”Moja kćerka se ubila”, rekao je Alija Hasanović, a potom pričao o mladiću s kojim se njegova kćerka viđala.

”Prihvatio sam ga kao svoje dijete. On je fotograf, snimatelj i pravi glazbene spotove”, kazao je.

Prema njegovim riječima, Amilin mladić je bio ljubomoran te je tijekom jedne od njihovih svađa putem telefona zaprijetila da će se ubiti. I na dan nesreće dobio je poziv mladića njegove kćerke.

”Elman me nazvao u ponedjeljak i rekao – Aljo, Amila hoće da se ubije. Plakao je i govorio da je voli, spominjao je i neke fotografije. Rekao mi je da mu je Amila telefonom rekla da će se ubiti te da je ostavila otvorenu liniju da on sve čuje”, prisjetio se Alija Hasanović.

Avaz.ba

Avaz.ba

Amilin momak Elman za Avaz je rekao kako mu je teško pričati o tragediji koja ga je zadesila.

”S moje strane nikad nije bilo ljubomore. Amilu sam u svemu podržavao i popuštao joj. U nedjelju smo izašli i bilo nam je predivno. Ne znam kako ću se izboriti s ovim”, priznao je Elman Omić na kraju razgovora.

Amilina majka Jadranka bila je očajna zbog gubitka djeteta.

”Mog djeteta nema i ništa je ne može vratiti. Govorila mi je da joj se neka cura naručila za nokte te da to ide uraditi, međutim, uradila je što je uradila…” kaže uplakana Jadranka.

Amila Hasanović pokopana je u četvrtak na Gradskom groblju u Visokom.

(Avaz.ba)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.