Gornja Maoča: SIPA došla, zastava ISIL-a nema

”Na licu mjesta nisu zatečene istaknute zastave ISIL-e, a o rezultatima izvršenih provjera obaviješteno je Tužiteljstvo BiH”, priopćila je Državna agencija za istrage i zaštitu.

Naime, u vezi s informacijom da je naselju Gornja Maoča istaknuta zastava ISIL-a, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno s policijskim službenicima FMUP-a i MUP-a Tuzlanske županije, u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH, izašli su na lice mjesta radi utvrđivanja svih potrebnih činjenica na terenu.

No, kako je priopćeno, zastave nisu pronađene, a SIPA je navela kako će nastaviti dalje aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja.

Podsjećamo, do informacija u zastavama došlo se nakon što su Reutersov fotograf i nizozemski novinar posjetili Gornju Maoču.

Nizozemski novinar Marcel van der Steen prije nekoliko dana boravio u Gornjoj Maoči, gdje je razgovarao s ljudima o tome zbog čega su odlučili prihvatiti selefijski pristup islamu te fotografirao kuće na kojima je istaknuta zastava ISIS-a.

“Muškarci imaju duge brade i obrijanu glavu. Žene nose nikabe i u potpunosti im je tijelo prekriveno. Trgovina i kafića nema, samo džamije. S nekoliko balkona vijore se zastave. U BiH danas ima šest sela u kojima vlada šerijatski zakon. Nastala su krajem 1995. godine, kada je dio arapskih muslimanskih boraca odlučio ostati u BiH, a ne vratiti se u domovinu. Nastanili su se u zabačenim selima koja su Srbi napustili”, napisao je Nizozemac.

(Bljesak.info)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.