37 godina od nesreće u kojoj su poginuli članovi Crvene jabuke

Prije točno 37 godina, 18. rujna 1986. godine, članovi Crvene jabuke doživjeli su tešku prometnu nesreću u Jablanici. Putovali su na koncert u Mostar.

Na mjestu je poginuo basist grupe Aljoša Buha, dok je frontmen i jedan od osnivača grupe, Dražen Ričl (zvani “Zijo” i “Para”) zadobio teške ozljede. Preminuo je u bolnici 1. listopada iste godine.

Njihov koncert na mostarskom stadionu Kantarevac bio je dugonajavljivan, a trebao je označiti početak ambiciozne turneje mladog sastava.

Poklonici njihovog prepoznatljivog glazbenog izraza ispunili su Kantarevac do posljednjeg mjesta. Koncert Crvene jabuke, međutim, nije održan. Niti će ijedan drugi biti održan u istom sastavu…, prenio je Yugopapir.

Članovi orkestra krenuli su s tri automobila i malim kamionetom s instrumentima iz Sarajeva prema Mostaru u popodnevnim satima. Bas-gitarist Aljoša Buha, solist Dražen Ričl Zijo i vozač Zlatko Arslanagić sjeli su u Fiću. Iza njih su u Golfu vozili Dražen Žerić i Darko Jelčić.

Odmah iza Jablanice prema Mostaru Žerić i Jelčić, kao i predstavnici “Atlasa” iz Zenice, organizatora turneje, u “Zastavi 1500” naišli su na veću grupu ljudi okupljenih oko smrskanog Fiće. Nisu imali vremena puno se obazirati jer su žurili na koncert.

Nažalost, u tom Fići bili su njihovi kolege. Fićo se u oštroj krivini zanio, skrenuo na lijevu stranu i uz žestok prasak sudario s kamionom vršačke registracije.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.