Fra Ivan Penavić održao inspirativno predavanje u Zagrebu

U organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg – Zagreb u velikoj dvorani ZZŠB na u Zagrebu u subotu u večernjim satima je održano predavanje fra Ivana Penavića.

Fra Ivan, koji je održao vrlo inspirativno interaktivno predavanje u kojem je otvorio niz važnih pitanja i dilema s kojima se kroz život susreće svaki čovjek, a osobito onaj na putu kršćanstva, je  doktorand na Sveučilištu u Tübingenu u Njemačkoj.

Foto: ZZŠB

U svom promišljanju ponudio je odgovore i smjernice o tome na koji način svaki čovjek može percipirati mir, što taj mir obuhvaća, kako se postiže i na koji način koreliraju prisutnog Boga i doživljaj mira.

Intelektualno razmatranje fra Ivana Penavića obuhvatilo je i promišljanje o suvremenosti okruženja i svijeta u kojem se nalazimo, a samim tim i o modernim faktorima vjere koji su danas postali trend.

Foto: ZZŠB

Zaključak razmatranja sveprisutne je podsjetio na ono najvažnije što kršćanstvo jest, a to je da su najizričitiji oblici vjere i molitve zapravo činovi ljubavi prema drugom čovjeku.

Nakon službenog dijela predavanja druženje je nastavljeno uz okrjepu i neslužbeni razgovor s fra Ivanom čija altruistična i intelektualna razmišljanja bude poseban ponos što je dio naše šire i uže društvene zajednice.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.