Prva godišnjica tragične smrti četvero studenata mostarskog Sveučilišta

U ponedjeljak, 19. prosinca, prva je godišnjica tragične smrti četvero studenata Sveučilišta u Mostaru.

Podsjećamo, četvero hrvatskih državljana Tena Vračević (1995.), Domagoj Roso (1995.), Antonija Šarić (1993.) i Vjekoslav Božanović (1991.) iz Vukovarsko-srijemske županije, utopili su se nakon što su automobilom sletjeli u rijeku Neretvu u mjestu Bijela, sjeverno od Mostara. Preživio je jedan student Stjepan Bošković iz Đakova (1994.).

Stradali studenti su bili na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.

Tena Vračević sahranjena je na mjesnom groblju u Trnavi, a Domagoj Roso pokopan je na mjesnom groblju u Mrzoviću. Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović koji su bili u vezi pet godina pokopani su zajedno na mjesnom groblju u Donjem Novom selu kraj Vinkovaca.

Povodom prve godišnjice smrti u mostarskim crkvama održat će svete mise u ponedjeljak, 19. prosinca 2016. godine. Svete mise, s početkom u 18.00 sati, održat će se u Crkvi svetog Ivana Apostola i Evanđelista te u Franjevačkoj crkvi svetih Petra i Pavla.

”I nakon godinu dana riječi utjehe teško je naći. Vaš blagdanski put nije vas odveo zauvijek. Vraćate se kroz molitve, snove, sjećanja i uspomene. Naše misli i molitve ovih su dana posebno okrenute Domagoju, Antoniji, Vjekoslavu i Teni. U povodu prve godišnjice tragične nesreće u kojoj je život izgubilo četvero mladih kolega našeg Sveučilišta”, navode je iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: