Projekt “Proizvodnja povrća na balkonima” stigao i u Mostar

U Mostaru, koji ima puno balkona i terasa, ovakva proizvodnja bila bi izuzetna ljudima koji žele svježu hranu, rekao je profesor Petar Glamočlija na predstavljanju projekta “Proizvodnja povrća na balkonima” u Mostaru.

U organiziranju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, a u suradnji s Turskom razvojnom agencijom i Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru danas je predstavljen projekt: ”Proizvodnja povrća na balkonima” za područje Grada Mostara.

Oko 400 domaćinstava u BiH dobit će potrebni vertikalni, intenzivni sustav za proizvodnju hrane, supstrat i sjeme. Pored toga, korisnicima će biti omogućeno educiranje iz tog područja, a dobit će i priručnike za proizvodnju, kazala je Gordana Bošnjak, pomoćnica ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvavši građane Mostara da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu, priopćeno je iz Vlade HNŽ, prenosi Vecernji.ba.

Ivan Ostojić, dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta istaknuo je kako proizvodnja povrća na balkonima ima socio-ekonomski karakter jer potiče ljude da sami proizvode hranu. Petar Glamočlija, profesor Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu objasnio je kako projekt traje već dvije godine i širi se u sve gradove BiH.

U Mostaru, koji ima puno balkona i terasa, ovakva proizvodnja bila bi izuzetna ljudima koji žele svježu hranu, rekao je profesor Glamočlija dodavši i to kako će prednost za dobivanje vertikalnog sustava imati nezaposleni, umirovljenici, invalidi i osobe s posebnim potrebama.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.