Glazbenici iz Ljubuškog i Čitluka uspješno branili boje Hercegovine

Glazbena škola Ljubuški i Glazbena škola Brotnjo iz Čitluka sudjelovale su na 4. međunarodnom festivalu glazbe “Primavera” koji se od 21. do 24.ožujka održavao u Bijeljini u dvoranama hotela Ras, u sklopu kompleksa Etno selo Stanišići.

Na festivalu je sudjelovalo mnoštvo mladih glazbenika iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, a boje Ljubuškoga i Čitluka branili su učenici flaute iz klase Maje Kožul, profesorice flaute. Sedam učenika flautista iz GŠ Ljubuški i GŠ Brotnjo bili su jedini predstavnici iz Hercegovine, a većini im je ovo bilo prvo natjecanje.

S obzirom na to da su svi ovi učenici u klasi iste profesorice Maje Kožul i da naše dvije škole usko surađuju, odlučili smo se pojednostaviti cijelu organizaciju oko putovanja i smještaja te krenuti zajedno u Bijeljinu. Tako smo spojili ugodno s korisnim, a djeca i roditelji međusobno su se družili i bodrili cijelo vrijeme. Cijeli program festivala organiziran je na jednoj zaista zavidnoj razini, a i cijelo okruženje je predivno i nadahnjujuće, rekla nam je Ivana Zrimšek Šaravanja, ravnateljica GŠ Ljubuški, koja je pratila cijelu skupinu na putovanju, piše Večernji.ba.

Natjecanje se održavalo u više disciplina, ovisno o instrumentu, te je svaka disciplina podijeljena po kategorijama, ovisno o uzrastu. Tročlani žiri za disciplinu “flauta” činili su profesori i istaknuti pedagozi Aleksandar Burkert (Valjevo), Sunčica Lončar (Banja Luka) i Biljana Prica (Šabac), a bodovanja i nagrade su se dodjeljivale po sljedećim kriterijima: Učenici GŠ Ljubuški koji su se natjecali na festivalu su: Klara Šaravanja (1. razred – I. kategorija 99 bodova – I. nagrada), Mihaela Grbavac (5. razred – III. kategorija 80,67 bodova – II. nagrada), Marija Miškić (5. razred – III. kategorija 74,33 boda – III. nagrada) i Maro Bulić (2. razred Srednje GŠ – IV. kategorija 95 bodova – I. nagrada).

Učenike je na klaviru korepetirala Silvia Vukojević, profesorica klavira. Učenici GŠ Brotnjo iz Čitluka koji su se natjecali na festivalu su: Jelena Vasilj (2. razred – I. kategorija 98 bodova – I. nagrada), Emanuela Jerković (5. razred – III. kategorija 74,33 boda – III. nagrada), Antea Šakota (6. razred – III. kategorija 84,33 boda – II. nagrada). Učenike je na klaviru korepetirala Maja Stojanović, profesorica klavira.

Iskrene čestitke svim učenicima, njihovoj profesorici Maji Kožul, koja je najvećim dijelom zaslužna za ovaj pothvat, profesoricama Silviji Vukojević i Maji Stojanović na izvrsno odsviranim korepeticijama na klaviru. Vraćamo se puni dojmova, jako sretni i zadovoljni, bogatiji za jedno veliko iskustvo. Sada nastavljamo oplemenjeni i ohrabreni daljnje pripreme za natjecanja koja nam slijede, dodala je Ivana Zrimšek Šaravanja.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.