Predstavljamo projekt “Kultur Šok”

U okviru programa ”Zapošljavanje i zadržavanje mladih  u BiH”, u suradnji UNICEF-a i Omladinske informativne Agencije (OIA),  učenici Gimnazija fra Dominika Mandića rade na projektu pod nazivom ”Kultur Šok”.  

Na BH susretu o aktivizmu mladih održanom Sarajevu 19. i 20. veljače 2012. sudjelovali su i predstavnici širokobriješke Gimnazije Katarina Ćavar i Ivan Bilinovac, te osvojili prvo mjesto (od ukupno 50-ak škola) za najbolje prezentiranje projekta.

Cilj projekta je potaknuti daljnja kulturna događanja u zajednici i pomoći mladima da razvijaju svoju kreativnost, te kvalitetno iskoristiti  prostore Dogane. Svoj naziv projekt opravdava time što se radi o događaju koji će ujediniti više vrsta umjetnosti.

Entuzijastični i ambiciozni članovi organizacijskog  tima (Ivan Bilinovac, Ivan Bogdan, Matko Ćorić, Grgo Zlomislić, Nikolina Šušak,  Ana Karačić, Iva Bazina, Andreja Lasić) pod vodstvom liderice projekta, Katarine Ćavar te uz pomoć edukatora Ante Aleksića žele organizirati dvodnevnu kulturnu manifestaciju (13. i 14. travnja 2012. ) u širokobriješkoj Dogani.

U program će biti uključeno više skupina ljudi različitog područja umjetničkog djelovanja koji bi time pridonijeli kulturnoj raznolikosti takve manifestacije. Ovime se želi pobuditi neka vrsta kulturnog šoka, koji se očituje u zajedničkom izlaganju umjetničkih skupina i pojedinaca kao što su: glazbenici (solo umjetnici i glazbene skupine), likovni umjetnici (kipari,slikari), plesne skupine (od folklora do breakdancea),te uz sve to književnici, fotografi…

(GIMNAZIJA FRA DOMINIKA MANDIĆA ŠIROKI BRIJEG | www.gimnazija-sb.edu.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.