Posušje ostaje bez prvog golmana: ‘Pokušat ću u nekoj jačoj ligi’

Golman Dinko Horkaš na izlaznim vratima je Posušja nakon što je saznao da zbog novih pravila o posudbama raskida ugovor s Dinamom.

FIFA i UEFA donijele su nove propise o posudbama igrača, a i ovaj maksimirski primjer dobar je dokaz da će klubovima trebati neko vrijeme da se na njih priviknu.

Naime, vratar Dinko Horkaš već je bio na pripremama s Posušjem, trebao je ostati na posudbi u tom Premijerligašu, međutim, u Dinamu su shvatili da su već iskoristili kvotu, osam posuđenih igrača starijih od 21 godine i da Horkaš ne može biti u tom statusu.

Danas 23-godišnji Horkaš, koji je branio za Dinamo u juniorskoj Ligi prvaka, bio kapetan igračima poput Šutala, Gvardiola, Franjića…, U-19 i U-21 reprezentativac, tako s Dinamom dogovara raskid ugovora i sreću će pokušati pronaći na drugoj adresi.

Ovog puta ne na posudbi, već kao slobodan igrač, premda mu ugovor s Modrima vrijedi još dvije godine.

Nisam napustio pripreme Posušja, već smo dobili dva slobodna dana pa sam otišao u Sisak obići obitelj. Na putu prema Sisku agent me nazvao i rekao da ga je Dinamo obavijestio o tehničkim problemima s posudbom, o toj kvoti od osam posuđenih igrača te da bi klub zbog toga želio razgovarati o raskidu ugovora. Naravno, prvo sam bio iznenađen, ali, tako je to u nogometu. Svjestan sam da na posudbe idu mlađi igrači koje klub vidi u perspektivi, ja sam profesionalac i prihvaćam svaku odluku kluba, a ja ne želim u Dinamu biti, što se kaže, uhljeb, rekao je Horkaš i potvrdio informaciju za Sportske Novosti.

Najavio odlazak iz Posušja

Ako dogovorimo raskid, želio bih pokušati u nekoj jačoj ligi, boriti se za svoj status. A Posušje je odličan klub za razvoj mladih igrača, ali moja je odluka da nisam u godinama kada moram graditi karijeru kroz Premijer ligu, već u jačoj konkurenciji. Posušju ću biti zahvalan na velikoj želji da ostanem s njima, posebno treneru Ferdi Milinu, treneru golmana Bašiću, sportskom direktoru Brekalu, no svoj ću put graditi drugdje.

Odlazi tako vratar kojemu su mnogi u Dinamu predviđali važnu ulogu i sigurnu ‘jedinicu’, no, svoju šansu nije dočekao, iako je trenirao, radio s prvom momčadi, bio standardni član na pripremama. Po svemu sudeći odlazi, a Dinamu ostaje glavobolja oko tih posudbi, nije isključeno da će biti još igrača koji će krenuti Horkaševim putem.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.