Širokobriježanin teško ozlijeđen u paragliding nesreći

Jedna osoba iz Širokog Brijega teško je ozlijeđena u paragliding nesreći koja se dogodila u nedjelju u poslijepodnevnim satima u Ljubuškom, doznaje portal Jabuka.tv.

Ozlijeđeni muškarac I.B. (1984.) iz Knešpolja, kod Širokog Brijega upravljao je letjelicom koje se srušila u mjestu Radišići kod Ljubuški.

Pilotu je pružena liječnička pomoć u Domu zdravlja u Ljubuškom nakon čega je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je na daljem liječenju.

Širokobriježanin je podvrgnut operativnom zahvatu i smješten je na Klinici za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Kako je kazao dežurni tužitelj, nesreća se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima u Radišićima kod Ljubuškog, a prema prvim informacijama, I.B. je imao problema s prizemljenjem letjelice.

Točan uzrok ove nesreće pokazat će istraga, jer, kako je rečeno, o svemu je obaviještena i Direkcija za civilno zrakoplovstvo (BHDCA).

Bit će urađena sva neophodna vještačenja kako bi se utvrdilo je li se, eventualno, radilo o kvaru na letjelici, a bit će poduzete i sve druge mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove nesreće, kazao je tužitelj.

(www.jabuka.tv)