Posljednji ispraćaj: 10.000 vjernika došlo se oprostiti od fra Zvjezdana

Na posljednji ispraćaj fra Zvjezdana Linića u Samobor došlo je 10.000 ljudi.

Jedna vjernica rekla je kako ne trebamo plakati jer smo dobili snažnog zagovornika na nebu. Mnogi okupljeni rekli su kako će ga pamtiti po vedrini i strpljenju za svakoga te neizmjernoj ljubavi prema svima.

Na ispraćaj je došlo oko 10.000 ljudi, među kojima je 300-ak svećenika. ‘Zatvorila se jedna životna knjiga izuzetno bogatog sadržaja puna dobrih i plemenitih djela. Naša provincija izgubila je svog vrijednog člana, a mnogi od vas svog duhovnog vođu i velikog prijatelja’, rekao je fra Željko Železnjak.

Vjernici su se još sinoć počeli okupljati u Franjevačkoj crkvi u Samoboru kako bi preminulom fra Liniću odali počast pred lijesom.
Najpoznatiji hrvatski karizmatik, fra Zvjezdan Linić preminuo je prošli tjedan u Zagrebu, nakon teške bolesti, u 73. godini.

Otkad se saznalo za tužnu vijest, vjernici su u suzama stizali u Kuću susreta Tabor. Zahvalni su pateru Liniću što im je pomogao u teškim trenucima, a mnoge izliječio. ‘Dobili smo novog zagovornika na nebu’, poručuju.

‘Bio je jednostavan, skroman i pun ljubavi za sve. Nije se volio fotografirati, ali jednom smo ga prilikom uspjeli nagovoriti. Tu ćemo uspomenu čuvati zauvijek. Imao je veliko srce. Bio je uvijek pozitivan, a volio se ponekad i našaliti. Sjećam se, jednom sam stajao u redu za ispovijed. Fra Zvjedan mi je prišao, te kroza smijeh rekao ‘Tomislave, što ti radiš tu? Zar mi nisi obećao prošli put da nećeš više griješiti’ i potapšao me po ramenu’, rekao je jedan od vjernika na dan kada je umro fra Linić.

Podsjetimo, nakon što mu je pozlilo fra Zvjezdan Linić je 6. ožujka primljen u bolnicu. Tada su mu pronađene tumorske tvorbe te su liječnici ubrzo započeli s terapijom zračenjem te kemoterapijom. Iz bolnice je bio pušten na kućnu njegu.

Fra Zvjezdan Linić utemeljio je Kuću susreta Tabor u Samoboru, koja je postala središte duhovnih obnova i seminara koje je on vodio. Kroz Tabor godišnje bi prolazilo oko 25.000 vjernika iz cijele Hrvatske. (Dnevnik.hr)

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.