Policija u Švedskoj nakon Kur’ana dozvolila spaljivanje Biblije i Tore

Lokalna policija u Švedskoj je dozvolila spaljivanje Biblije i Tore ispred izraelske ambasade u Stockholmu.

Naime, dali su zeleno svjetlo dozvoli spaljivanja svete knjige židovstva i kršćanstva, nakon što su to isto uradili i sa svetom knjigom islama ispred džamije u Stockholmu.

Papa Franjo oštro je osudio čin spaljivanja Kur’ana rekavši kako “svaka knjiga koju njeni autori smatraju svetom mora se poštovati iz poštovanja prema njenim vjernicima.”

Papa Franjo ljut zbog spaljivanja Kur’ana

Lokalna policija u Švedskoj je priopćila kako je prije dva tjedna dobila zahtjev za spaljivanje Biblije i Tore od nekoliko osoba u Stockholmu koji su čin okarakterizirali kao “simbolički skup radi slobode govora.”

Zbog navedenog su na prosvjede izašli izraelski službenici, a skup je potaknuo i kritike brojnih židovskih organizacija, ali i predsjednika Isaaca Herzoga.

Nedvosmisleno osuđujem dozvolu danu u Švedskoj za spaljivanje svetih knjiga. Kao predsjednik države Izrael, osudio sam spaljivanje Kur’ana, svetog za muslimane širom svijeta, i sada sam slomljenog srca što ista sudbina čeka i židovsku Bibliju, vječnu knjigu židovskog naroda.

Dozvoliti uništavanje svetih tekstova nije vježba slobode izražavanja, to je očito poticanje i čin čiste mržnje. Cijeli svijet se mora udružiti u jasnoj osudi ovog odbojnog čina, rekao je izraelski predsjednik.

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook)

16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.