Policija ga kaznila jer je upozoravao vozače na radar, tužio ih i dobio veliki iznos

Kamere su zamke za vozače gotovo svugdje u svijetu, ali jedan čovjek u Delawareu tužio je policiju nakon što su prekinuli njegov pokušaj da upozori vozače na jednu.

Sudac je presudio u korist osobe koja je izjavila da su mu povrijeđena ustavna prava. Kao rezultat toga, policija države Delaware pristala je na pozamašnu isplatu od 50.000 dolara.

Osoba o kojoj je riječ je 54-godišnji Jonathan Guessford, koji je odlučio upozoriti vozače na radar u blizini Smyrnea, u američkom Delawareu. Prema CBS Newsu, Guessford je stajao uz rub ceste s kartonskim znakom na kojem je pisalo “radar isprijed” kada su mu policajci prišli.

Kao što se vidi na videu koji je Straight Arrow News objavio na YouTubeu, policajci su istrgnuli znak iz Guessfordove ruke nakon što su izjavili da je “uključen u aktivnost Prvog amandmana”. Policajci su također navodno tvrdili da se Guessford uključivao u promet na temelju izvješća svjedoka, za koje je izjavio da je neistinito. No, incident tu nije završio.

S poderanim znakom, policajci su pustili Guessforda, ali dok je odlazio, CBS-ovo izvješće navodi da im je pokazao srednji prst. To je potaknulo policajce da ga počnu loviti, navodno dosežući brzinu od 160 km/h na cesti s ograničenjem od 90 km/h.

Policajci su navodno prijetili da će uhititi Guessforda, zaplijeniti mu vozilo i pozvati socijalnu službu da pokupi njegovog sina. Na kraju mu je policija napisala kaznu zbog nepropisnog davanja znaka rukom. Incident se dogodio u ožujku 2022. Dokumenti pokazuju tužbu podignutu u veljači 2023., s presudom od 50.000 dolara u korist Guessforda 1. rujna.

Dodatna video snimka policije prikazuje razgovor između službenika koji je odgovorio i nadzornika nakon zaustavljanja, u kojima se raspravlja o valjanosti kazne. Policajci u ovoj raspravi priznaju da pokazivanje srednjeg prsta nije kažnjivo. Prema The Messengeru, incident je doveo do interne istrage, a neki su policajci disciplinski kažnjeni zbog svojih postupaka, prenosi Auto Klub.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.