Fra Željko Barbarić oduševio Širokobriježane “Intenzivnom njegom”

Fra Željko Barbarić je u četvrtak navečer predstavio knjigu “Intenzivna njega” u svom rodnom Širokom Brijegu.

O knjizi su govorili fra Ivan Penavić, prof. Mirela Lovrić, fra Mladen Rozić i sam autor, dok su publiku zabavljale Petra i Jimi.

„Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika“ sastavljena je od 34 priče pisane u formi pisama ili razgovora s najboljim prijateljem.

Knjiga je nastala tijekom dva ili tri mjeseca u periodu kada je Fra Željko svakodnevno pisao nekoliko sati, sabirući svoja iskustva i doživljaje pretežno tijekom svog boravka na studiju u New Yorku, gdje je studirao terapeutsko savjetovanje.

Samostanska dvorana na Širokom Brijegu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a o dobroj atmosferi dovoljno govore osmijesi na licima svih prisutnih, koji su domovima otišli bogatiji za jedno novo iskustvo.

Napomenimo da sav prihod od prodanih knjiga ide za potrebe centra Marija – Naša nada.

Fra Željko je svoj književni prvijenac pod nazivom „Pretežno vedro“ objavio 2016. godine, što je ujedno i naslov njegove Facebook stranice na kojoj svakodnevno objavljuje svoje misli sa mnoštvom pratitelja.

(www.jabuka.tv)

22 komentara

 • Predivno predstavljanje knjige, autor, predstavljači, nova dvorana, glazbena pratnja i publika. Bogu hvala! Radujem se citanju knjige 🙂

 • Predivna vecer. Puna emocija,dobrih predavaca i glazbe koja dira u srce. Dvorana je bila premala za veliki broj ljudi koji su dosli. Hvala fra Zeljko i dodi nam cim prije ponovno

 • a Bože jadni izraza ljudi,na Boga se vi oslanjajte dragi moji,proklet onaj koji se uzda u čovika i njegove pričice,u Riječi Božijoj je Istina i snaga,za ovi prolazni život i vječni !

  • o jesi jadan i obijestan, de obrisi te jadne bale što bljuješ iz tih žvalja .. ljubomora i zavist su ti pajdo opasne stvari, vidi se da nemoreš sam sa sobom , čim na ovakvu predivnu vijest i događaj proklinješ

 • To da je dvorana bila mala za pridošli broj posjetitelja, govori o nekulturi i licemjerju tih ljudi, jer kod predstavljanja bilo kojeg književnog djela nekoga iz civilnog puka isti ne posjećuju događaj.
  Stvarno im treba intenzivna njega i nadam se da je fra Željko to primijetio i barem jednom rečenicom ljudima ukazao na to.
  Inače, lako je tim fratrima pisati i objavljivati, u suhu, u toplu, siti, obučeni, ta ne ustaju noću što im plaću djeca, a ta ne čuju što im puk plače ili će plakati.

 • Makar sam u toplom i suhom i dica mi više ne plaču nemam dar za pisanje, šta ću? Ali evo mogu se diviti ljudima koji rade nešto, trude se, poslušni su, vidim da ih mnogi vole…tako da što se mene tiče svaka čast fra.Barbariću i namjeri da pomogne Centru za pomoć djeci koja imaju poteškoće u razvoju

 • Dobro je da se možemo i mi vjernici laici ,kulturno uzdizati i duhovno promšljati .
  Svećenici ,fratri su uvijek bili ti koji su svojim znanjem i trudom na vjerskom i kulturnom dobru podizali ovaj narod. Uvijek, neka je hvala Bogu !
  Lijepo je bilo vidjeti zajedništvo fratara : fra Mladena, fra Ivana ,fra Željka i našu neumornu Mikicu.

  • Za 16:40. Od tebe sigurno nikad nitko nije ništa dobio, zato šta te briga ako mi ostali želimo kupiti knjigu koja nam je baš potribna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.