Uzarićani darovali 35 doza krvi povodom 30. obljetnice stradanja sumještana

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj u četvrtak u prostorijama Mjesne zajednice Uzarići prikupljeno je 35 doza krvi.

Riječ je o akciji Crvenog križa Grada Širokog Brijega i Mjesne zajednice Uzarići, u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar, a pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega, povodom tužne 30. obljetnice stradanja branitelja u mjestu Jedrinje.

Devetoj ovogodišnjoj akciji Crvenog križa Grada Širokog Brijega se odazvalo 37 dobrovoljnih darivatelja krvi, a njih 35 uspješno je darovalo krv.

Već duže od 15 godina, tradicionalno nakon same akcije darivanja krvi, izaslanstva Crvenog križa Grada Širokog Brijega, Transfuzijskog centra SKB Mostar, Mjesne zajednice Uzarići, u zajedništvu s darivateljima krvi i hrvatskim braniteljima, u spomen na pet branitelja iz Uzarića stradalih u mjestu Jedrinje 1993. godine, polažu vijenac i počast stradalima odaju paljenjem zajedničke svijeće pored spomenika za 142 žrtve ratova – Golubica u Uzarićima.

Ove godine, zajednička svijeća gori i za 41 žrtvu masakra nad Hrvatima u Uzdolu, kojih su se prisutni spomenuli u zajedničkoj molitvi.

Tijekom zajedničkog druženja darivatelja, uručena su najviša priznanja Crvenog križa za darivatelje krvi, Srebreni znak – Srećku Sliškoviću za 75 darivanja krvi i Srebrena plaketa – Tomislavu Nakiću za više od 50 darivanja krvi, točnije 61 darivanje krvi.

Sljedeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizirane u širokobriješkim srednjim školama, a o vremenu održavanja, javnost će biti blagovremeno obaviještena, objavio je Crveni križ Grada Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv | Foto: Crveni križ Grada Širokog Brijega)

6 komentara

  • Moze li netko iz struke, doktora pojasniti, dali vakcinisane osobi mogu i smiju davati krv. Ljudi, osobe sa visokim tlakom to ne smiju i osobe sa jos puno nekih bolesti. U zadnje vrijeme zadnju 1-2 godine po portalima i medijima čitamo da u nekim Evropskim drzavama je zabranjeno uzimati krv od osoba koje su cijepljene protiv Covida. Ima li struka odgovor na to ili ce se sutke to prepustiti osobama koje nisu kompetentne da raspravljaju na portalima. Neke drzave imaju preporuku da cijepljeni protiv Covida ne daju krv…! Sto je tu istina ili struka cuti i zbunjeno promatra sve ovo….

  • Ajde da ti ovako kažem. Koliko si primio/primila vakcina u životu? Je li ti palo napamet da pomišljaš da te netko čipira ili s namjerom truje? STRUKA ti je dala odgovor jer te ne pita doktor kad daješ krv ajmeee jesi se cijepio protiv COVID-a? Šta vam je ljudi…kad je jedna Mađarska (Orban), najveći teoretičar zavjera i Sorošev smrtni neprijatelj pozvao ljude da se cijepe protiv COVID-a i to nakon detaljnih pretraga u mađarskim laboratorijima…onda zašto ste vi u selima zabrinuti? Cijeli svijet se urotio protiv vas, pa i Orban. Ne manipuliraj javnošću. I da, za tebe je STRUKA samo onaj tko će tebi potvrdit da si u pravu i da svi drugi lažu. Idi kod onog Gorana Jusupa u Obrovac i njegove stručne med sestre, to je za tebe STRUKA.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.