Pogledajte usporedbu prosječnih cijena goriva u BiH i Hrvatskoj

Cijene goriva proteklih su dana podivljale u čitavom svijetu. A na tržištu vlada prava nestabilnost.

U Bosni i Hercegovini se počelo intenzivnije govoriti o prijedlogu privremenog suspendiranja trošarina na gorivo (čeka se potvrda Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH) što bi trebalo sniziti cijene i po 40 feninga, a u Hrvatskoj su početkom ovog tjedna cijene goriva dodatno skočile.

Portal Jabuka.tv je napravio usporedbu prosječnih cijena goriva u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Naravno cijene goriva nisu iste u svakom gradu, kao niti na svakoj benzinskoj postaji, ali možemo utvrditi prosječne najniže i najviše cijene.

U Bosni i Hercegovini tako možete natočiti u svoga limenog ljubimca običan dizel po cijeni od 2,80 KM do 3,60 KM  po litri, prema podacima preuzetim s aplikacije FMT FBiH Oil Info.

S druge strane u Hrvatskoj obični eurodizel se uglavnom kreće po cijeni od 13,91 kune što je 3,61 KM, odnosno u rangu najviših cijena u BiH.

Kad je riječ o benzinu Super 95, u BiH se raspon cijena, kreće od najniže cijene 2,61 KM do gornje razine 3,21 KM.

Osnovni benzin Eurosuper 95 u Hrvatskoj se od danas se na većini benzinskih postaja po 13 kuna, odnosno 3,37 KM što dosta skuplje nego BiH, a prema informacijama iz Hrvatske to je za čak 82 lipe (0,21 KM) skuplje nego jučer.

I Vlada Republike Hrvatske je poduzela određene mjere kako bi se stanje na tržištu stabiliziralo pa je tako hrvatski premijer Plenković potvrdio odluku kojom fiksira maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjuje trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo kako bi ublažila rast cijena.

Veliki skok cijena goriva u Hrvatskoj

Polovina benzinskih crpki nezakonito digla cijene, a kazne simbolične

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.