Visoki dužnosnik Vatikana dolazi u Mostar

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher boravit će od 17. do 20. ožujka u Bosni i Hercegovini, izvijestila je KTA.

Osim susreta s crkvenim predstavnicima i predstavnicima vlasti u Bosni i Hercegovini te drugih susreta, nadbiskup Gallagher posjetit će sva tri biskupijska sjedišta u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru te slaviti mise u zajedništvu s mjesnim biskupima i uz koncelebraciju svećenika te sudjelovanje redovnica i vjernika.

Prvoga dana boravka u Bosni i Hercegovini, u četvrtak 17. ožujka u 18 sati nadbiskup Gallagher slavit će euharistiju u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u zajedništvu s vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom i apostolskim upraviteljem Vojnoga ordinarijata Tomom Vukšićem i vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom u miru kardinalom Vinkom Puljićem te uz koncelebraciju otpravnika poslova Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaurya Medine Blanca i drugih misnika.

Misna nakana bit će – za mir i pravdu. Generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić u dopisu od 14. ožujka 2022. pozvao je sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike laike grada Sarajeva i cijele Vrhbosanske nadbiskupije da sudjeluju na misnom slavlju te pozvao svećenike u pastoralu da na to potaknu svoje vjernike.

U petak, 18. ožujka u 18:30 sati nadbiskup Gallagher slavit će misno slavlje u katedrali Sv. Bonaventure u Banjoj Luci gdje će mu domaćin biti banjolučki biskup Franjo Komarica zajedno s pomoćnim biskupom Markom Semrenom, svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima koji su pozvani na ovu euharistiju. Misna nakana bit će – za pomirenje.

Nadbiskup Gallagher predvodit će euharistijsko slavlje u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru u subotu 19. ožujka u 18 sati, na svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije. Domaćin će mu biti mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić zajedno sa svim članovima Biskupske konferencije BiH koji se na ovu svetkovinu redovito okupljaju u Mostaru u okviru proljetnog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Na misnom slavlju na ovu svetkovinu redovito se okupe brojni svećenici, redovnici, redovnice i vjernici.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Neimaština ,kriza ,ratovi sve ovo dolazi i zapisano je u Bibliji , pogotovo u Otkrivenju ,tko je zivio srednje sada jedva ,sve skupo ,struja ,rezije ,gorivo ,prehrana a ne mogu svi raditi na selu …koliko cujem novi soj korone dolazi
    Ne znam sve se sastalo a narod pun zlobe ,ogovaranja ,u Sirokom i dalje ,teske sponzoruse, nije ovo dobro nikako ,Crkva na strani bogataša ,oligarha i uhljeba vec tu vidimo probleme …mozda se vratimo u zivot nasih djedova i baka …nepravde svugdje za posten svijet koji nisu uhljebi….nadamo se boljem ali zasad nista od toga🙏🌏

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.