Električni Mustang mogao bi se svidjeti i tradicionalistima

Izvanredan projekt britanske kompanije Charge Cars pokreću dva elektromotora koji kombinirano proizvode više od 540 konjskih snaga i 1.500 Nm okretnog momenta.

U britanskoj kompaniji Charge Cars koja je osnovana u Londonu nisu se bavili restauracijom i modifikacijom na osnovici Fordovog modela Mustang Fastback iz 1967. godine, jer su umjesto sve zastupljenije restomod priče odlučili da iznova naprave automobil koji će mjerama i mnogobrojnim detaljima podsjećati na spomenutog originalnog “konja u galopu“.

Fotografije otkrivaju kako izgleda produkcijsko izdanje starog/novog Mustanga koji će Charge napraviti u 499 primjeraka, a najveća promjena u odnosu na jedan od najpoznatijih američkih ”muscle” automobila je odustajanje od V8 motora koji je (u trendu struje) zamijenjen sa dva elektromotora, prenosi Klix.

Elektromotori kombinirano proizvode nešto više od 540 KS i 1.500 Nm okretnog momenta koji se raspoređuje na obje osovine, a baterije (62 kWh) osiguravaju prelazak oko 320 kilometara. Najveća brzina nije objavljena, ali se zna da Mustang iz mjesta do “stotke“ stiže za malo više od četiri sekunde.

Početna cijena za ručno napravljen automobil iznosi oko 417.000 eura, a Charge Cars će kupcima ponuditi i mnogobrojne mogućnosti personalizacije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.