Papa pozvao bliskoistočne vjerske čelnike na samit u Italiji – Jabuka.tv

Papa pozvao bliskoistočne vjerske čelnike na samit u Italiji

Papa Franjo pozvao je čelnike svih kršćanskih crkava na Bliskom istoku da mu se pridruže u srpnju u Italiji kako bi raspravljali o tome kako mogu pomoći u uvođenju mira u regiju, priopćio je Vatikan u srijedu.

Sastanak će se održati 7. srpnja u južnom jadranskom gradu Bariju, u kome se nalaze relikti Svetog Nikole, podjednako uvažavani u istočnoj i zapadnoj crkvi kršćanstva.

Sveti Nikola, koji je živio prije otprilike 1.700 godina na teritoriju koji je danas Turska, posebno je slavljen u Pravoslavnoj crkivi u zemljama kao što su Sirija, Irak, Egipat i Liban na Bliskom istoku.

Nikola je također obožavan među pravoslavnim kršćanima u Rusiji, najbližoj sirijskoj saveznici u građanskom ratu.

Vatikan je priopćio da će to biti “ekumenski susret za mir” na kome će vjerski čelnici raspravljati o “dramatičnoj situaciji na Bliskom istoku koja pogađa toliku braću i sestre u vjeri”, prenosi Reuters.

(Fena)


1 komentar

  • Kakv mir kad qpaaapa pozivaaa da se izbjeglice muslimane uzima i da im se utociste i svaq zaqstita obezbjedi. Te iste izbjeglice ako senprekrstis u svojoj kuci gdje si ih primio mogu dq te ubiju jer si po kuraqnu nevjernik. Mogu te ubiti ili im slugaqq moaqs biti jer si nevjernik. E moj Paaaaaaaaapaaaaaaa

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.