Osnovan Sindikat na Sveučilištu u Mostaru

Osnivačka skupština Sindikata Sveučilišta u Mostaru održana je u ponedjeljak, 17. lipnja na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Tijekom sjednice, uz podršku svih nazočnih, usvojena je Odluka o osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru, usvojeni su prijedlog Statuta sindikata Sveučilišta u Mostaru, Odluka o izboru Tijela sindikata Sveučilišta u Mostaru i Odluka o davanju ovlaštenja za predstavljanje i zastupanje Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Osnivanjem Sindikata Sveučilišta u Mostaru postavljen je temelj institucionalnog okvira kojim će se djelatnici Sveučilišta u Mostaru moći boriti za svoja prava, navedeno je u priopćenju nakon održane sjednice.

Djelatnici SUM-a poručili Upravi: Ako možete putovati po svijetu, možete otići i do osnivača

Svi djelatnici Sveučilišta u Mostaru pozvani su da se učlane u novoosnovani Sindikat Sveučilišta u Mostaru ”kako bi zajedničkim snagama osigurali Zakonom zajamčena prava za sve djelatnike i ispunili primarne ciljeve koji se ogledaju u financijskoj integraciji i ujednačavanju plaća na razini Sveučilišta, ujednačavanju plaća djelatnika Sveučilišta u Mostaru s plaćama djelatnika na ostalim Sveučilištima u Bosni i Hercegovini, te besplatnog studiranja za naše sadašnje i buduće studente u želji da nam djeca ostaju a ne da odlaze”, stoji u priopćenju koje prenosi Bljesak.info.

Tomić podržao osnivanje sindikata: Zahtjevi djelatnika su opravdani

Skupštini su se obratili predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ Josip Milić i predsjednik Sindikata učitelja HNŽ Goran Miličević i iskazali podršku osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Podsjetimo, na sindikalno udruživanje djelatnici mostarskog Sveučilišta odlučili su se nakon nedavno održanog štrajka upozorenja djelatnika Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, a svoju podršku iskazala im je i nekolicina djelatnika ostalih ustrojbenih jedinica na mostarskom Sveučilištu.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Može li sindikat izvršiti pritisak da se istraže nepomicanja mjesta na upisnim listama nakon odustajanja onih kandidata ispod granične crte, a što je zakonska obveza visokoškolskih obrazovnih tijela?

    • Puno bi to više koštalo kad bi sve plaćali. Ali svejedno, čak i da je privatno, djelatnici imaju pravo organizirati se u sindikat.

  • Sveučilište će imati prosperitet kad ne bude feudalna organizacija: djeca profesora postaju po nasljednom pravu profesori: Muse, Klepići, Čolaci, Kvesići, Tomići, Juke, Ostojići i teško je to sve pobrojati.

    • Dobro si ih pobrojao , ima ih još, ali žali bolje vremena nabrajati ih. Niču kao gljive poslije kiše, sve lumen do lumena

    • Srami se ..ovi profesori su svi protiv partije HDZ ,ti si neki državni službenik i uhljeb partije HDZ..stidi se ..bore se profesori za male place ,koliko truda ,muke nizasta ..podrska profama.,dolje partija HDZ i rektor tokar , prorektori, dekani sami uhljebi…podrska jos jednom ❣️❣️❣️❣️❣️❣️

  • Podrška profesorima i djelatnicima fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Osnivači našeg Sveučilišta, Županije s hrvatskom većinom, Hercegovačkoneretvanska, Zapadnohercegovačka, Hercegbosanska, Srednjobosanska i Posavska županija, uključite se u rješavanje problema na Sveučilištu, ujednačavanje plaća na fakultetima, smanjenje školarine, ponovno uvođenje praga bez školarine bar za 10 studenata jer to trenutno ima samo na medicini, a do prije 15 tak godina postojalo je na svakom fakultetu, ujednačena napredovanja za sve osoblje, i slično.

  • Laž,laž i samo laž,osnuje komisije sindikate i nastavi lagati i krasti od usta svog naroda.Grjeh struktura ,fuj fuj..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.