Tomić podržao osnivanje sindikata: Zahtjevi djelatnika su opravdani

Prigodom obilježavanja Dana Europe na SUM-u rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić komentirao je nedavni štrajk na Sveučilištu u Mostaru.

Zahtjevi svih onih osoba koje ističu problem plaća i neke druge materijalne potrebe opravdani su. Više smo puta komunicirali taj problem na svim razinama i s osnivačima smo imali više sastanaka usmjerenih prema rješavanju toga problema.

U svezi s najavom osnivanja sindikata Uprava SUM-a podržava osnivanje sindikata na Sveučilištu u Mostaru i smatramo da je upravo to snaga koja bi konačno mogla uvjeriti osnivače na promjenu pristupa sagledavanja značenja visokoga obrazovanja u društvu, rekao je Tomić u izjavi za sveučilišni portal SUMSova.

Također, Tomić je istaknuo važnost suočavanja s pitanjima poput materijalnih potreba uposlenika naglasivši da će se Uprava Sveučilišta uvijek opredijeliti za zajedničku borbu unaprjeđenja uvjeta rada unutar sveučilišne zajednice jer je ona zajednički dom svih uposlenika, menadžmenta, studenata i profesora.

Dok djelatnici štrajkaju, Sveučilište se hvali priznanjima

(www.jabuka.tv | Foto: SUM)

8 komentara

  • Naravno da je Sindikat normalna stvar. Ali ti kao rektor Sveučilišta sa svojim suradnicima dekanima fakulteta moraš s ovim probelemom upoznat županije s hrvatskom većinom, HNŽ, ZHŽ, HBŽ, SBŽ i PŽ, kao Osnivače. Nešto tu ne valja. Vjerojatno si ti problem.

  • Daj Zorane i tebe je vise dosta..ima ljudi koji ce to bolje raditi,ali ti si cini.mi se htio ko i mentor ti Covic do smrti biti na celu …e nece moci !

  • Za Sveučilište u Mostaru su problem hrvatski političari iz BiH koji se prema njemu odnose maćehinski. A rektor Tomić je jedan u nizu rektora koji nije potegnuo to pitanje prema političarima. Hrvatski političari moraju riješiti status i financiranje Sveučilišta u Mostaru. Sada je 5 do 12. Ako im je stalo do HRVATSKOG Sveučilišta u Mostaru.

  • Pitam se kako je pomoćnica Rektora Zorana Tomića, inače Vesna Kazazić rođena u Gacku od majke Emire i oca Efraima, koja ima brata Zorana Kazazića u SDP – u primala plaću od vrtoglavih 10.000, 00 maraka, kako je radila sve do jučer, iako je napunila 70 godina starosti i 40 godina radnog staža. Odakle se izdvajalo za njezinu plaću te odakle se izdvaja za plaću Ivi Klepić, kćeri od Zdenka Klepića, koja s ocem radi u Rektoratu. I sada da bi se smirile tenzije Rektor opet hoće zavarati jadne profesore. Očito je da je Rektorat u velikoj krizi i da Nadležne institucije trebaju reagirati što se tiče Rektorata i bespravne radnje Rektorata riješiti. Dok se na tome ne poradi, uzalud se bunite. Lijep Vam pozdrav.

  • Nijedan Rektor do sada na Sveučilištu u Mostaru, a usudila bi se reći i šire nije bio ovako skandalozan. Vi kad ukucate ime Zoran Tomić u tražilicu na google-u izbaci vam niz skandala i afera Zorana Tomića, od kupovine nagrade, do bespravne gradnje kuće, do 1000 drugih stvari. Kada ukucate ime Ljerke Ostojić na primjer, bivše Rektorice, ne može se naći ni jedan negativan članak. Zar Rektoru nije vrijeme da se makne sa pozicije Rektora i posveti se nekom drugom zanimanju jer definitivno nije za Rektora rođen. Toliko je afera iza njega, toliko loših stvari, zašto ne da ostavku i svi smo mirni. Jer ako on nastavi Vladati Rektoratom i Sveučilištem u Mostaru, možemo očekivati samo gašenje Sveučilišta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.