Vlada ŽZH otvorila poseban račun za projekt održivog razvoja kulturnog turizma

U četvrtak 9. svibnja 2024. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Posušju je održana 36. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada ŽZH na sjednici u četvrtak je donijela Odluku o otvaranju posebnog transakcijskog računa u okviru Jedinstvenog računa riznice za sredstva za projekt Marketinški okvir za održivi razvoj kulturnog turizma „#RomansWineDanube“.

Sukladno potpisanom Ugovoru kojim je odobren projekt iz programa Dunavski transnacionalni program 2021. – 2027., potrebno je otvoriti pod račun u sklopu Jedinstvenog računa riznice, kako bi se sredstva mogla realizirati za vrijeme trajanja Ugovora (30 mjeseci), priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Vlada je donijela i Odluku o donošenju Plana utroška sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, za sredstva koja se nakon provedene procedure javnog prikupljanja aplikacija putem Javnog poziva izdvajaju za sufinanciranje projekata vodnog gospodarstva.

Također, usvojena je Odluka o izdvajanju sredstava jedinicama lokalne samouprave s pozicije „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, koja se izdvajaju jedinicama lokalne samouprave podjednako za sufinanciranje projekata vodnog gospodarstva.

Na sjednici Vlada je usvojila Izvješće o radu Povjerenstva za upravljanje oduzetom imovinom za 2023. godinu, kao i Izvješće o radu Stručnog povjerenstva za polaganje ispita općeg znanja za 2023. godinu.

Donesena je i Odluka o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke, kao i Odluka o davanju suglasnosti na Odluku o otpisu stalnih sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada ŽZH)

14 komentara

  • Kulturni turizam.su dzepovi nasih politicara…znaci da se odmore psihicki od silnog napora i briga za nas narod..eto to he to!

  • Samo vi sjednice sazivajte u drugim mjestima i tako razvlašćujte Široki Brijeg. Ako je sjedište Županije u Širokom Brijegu tu se i sjednice trebaju održavati, a ne jedna u Ljubškom, druga u Posušju, treća u Grudama… Zato nam je sve ovako. Izdajnici

  • Kakve odluke, otvaranje posebnog računa… I kakva je ovo laprdija da se sjednice vlade održavaju čas ovdje čas ondje. Predraže, razruši ti svoj široki totalno. Odstupi!

  • Velika postignuća na sjednici. To što ste “ubili” razgovore i odugovlačite s povećanjem plaća metnite na taj podračun, da imate za još savjetnika koji nemaju ni fotelje ni obraza.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.