Olakšana putovanja: Slovenija skinula BiH s crvene liste

Na 81. sjednici Vlade Slovenije održanoj u četvrtak, izmijenjena je Uredba o utvrđivanju uvjeta za ulazak u ovu državu s ciljem kontrole zaraznih bolesti pa je tako nekoliko zemalja skinuto s crvene liste, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Osim Bosne i Hercegovine, na crvenoj listi više nisu ni Njemačka, Češka, Slovačka, Srbija i Crna Gora, objavila je to na svojoj službenoj stranici Vlada Slovenije.

To znači da će putovanja u Sloveniju iz ovih zemalja biti olakšana, odnosno prema ranije donesenom pravilu, državljani koji dolaze iz zemalja s crvene liste moraju u 10-dnevnu karantenu koja može biti skraćena na pet dana uz predočenje negativnog PCR testa. Sada više karantena bh. državljanima nije obavezna.

Za ulazak u Sloveniju i dalje potreban PCR ili antigenski test (urađen u državi članici EU) ne stariji od 48 sati, dokaz o potpunoj imunizaciji cjepivom protiv koronavirusa ili dokaz o preboljeloj infekciji koronavirusa.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ne razumijem sta su svi odjednom opsjednuti putovanjima? 98% Sirokog nije naknulo dalje od Makarske na more i Zagreba u svatove. Kakva putovanja kakve li gluposti, pravi Hercegovac voli sazidjat jos jedan zid nego iskusiti i vidjeti nesto novo. Cak onaj koji putuje bude proglasen antikrstom. Jbga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.