Odović: U narednoj sezoni Željo će biti snažniji

FK Željezničar pojačao se u proteklom razdoblju s tri provjerena nogometaša koji će konkurirati za prvi tim i nastupe u novoj sezoni Europa lige.

Ekipa s ”Grbavice”, aktualni viceprvak BiH, zadržala je kostur ekipe i pokušat će pod dirigentskom palicom provjerenog stratega i nekadašnjeg igrača Željezničara Milomira Odovića i u narednoj sezoni konkurirati za sam vrh Premijer lige BiH.

Pripremama ”Želje” priključili su se Senegalac Secouba Diatta iz Zvijezde i Ivan Livaja iz Viteza, te bivši igrač mostarskog Veleža, srbijanski internacionalac Jovan Blagojević, koji još nije počeo trenirati s novim timom.

Odović je izjavio da Željezničar u narednom razdoblju želi dovesti još dva provjerena igrača, koji bi kompletirali ekipu uoči odlaska na desetodnevne pripreme u Međugorju.

”Formiranje ekipe za iduću sezonu je proces koji traje. Zadovoljan sam dosadašnjim pojačanjima, a očekujem da će na ”Grbavicu” doći još dva provjerena igrača. Nadam se da ćemo kompletni započeti prvi dio priprema u Međugorju, a zatim spremni dočekati prvu utakmicu prvog prekola Europske lige. Vodimo računa da na svakoj poziciji imamo nekoliko kvalitetnih igrača. Vjerujem da ćemo u iduću sezonu ući još snažniji”, rekao je Odović.

Odović će u novoj sezoni domaće lige, na kraju koje će društvo najboljih napustiti čak šest ekipa zbog odluke Nogometnog saveza BiH o smanjenju lige, na raspolaganju imati i nekoliko mladih igrača, juniora koji su potpisali ili produžili profesionalne ugovore.

”Željezničar se obavezao na rad s mladim igračima. Planirano smo potpisali ugovore s nekolicinom juniora koji će također konkurirati za prvi tim”, objasnio je Odović.

Ugovore su potpisali Adnan Alihodžić, Benjamin Šehić, Muris Midžić i Dino Hasanović, dok su vjernost Željezničaru produžili Enis Sadiković i Amer Hiroš.

Ekipa će danas obaviti dva treninga, sutra je slobodan dan, dok će u Međugorje otputovati 19 lipnja.

Izvlačenje parova prvog pretkola Europa lige će biti obavljeno 22. lipnja, a prve utakmice su zakazane za 2. srpanj, dok će revanš mečevi biti odigrani sedam dana kasnije. Željezničar je u prvom pretkolu nositelj.

(Fena)

Komentiraj: