Pokreću se studiji logopedije i defektologije na Sveučilištu u Mostaru

Filozofski fakultet

Senat Sveučilišta u Mostaru prihvatio je programe Studija logopedije i Studija edukacijske rehabilitacije (defektologije) čime je omogućio pokretanje ova dva programa već u narednoj akademskoj godini koja započinje 1. listopada 2015. godine.

Studij logopedije izvodit će Filozofski fakultet, a Studij edukacijske rehabilitacijske Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru.

Oba studija rezultat su dugotrajnih priprema i usuglašavanja s referentnim studijima u Hrvatskoj što znači da će Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet iz Zagreba biti nositelj ključnih stručnih kolegija i partnerska institucija.

Na studiju Logopedije i Edukacijske rehabilitacije upisivat će se po 50 studenata. Prijave za upis na oba studija primat će se na Filozofskom fakultetu i FPMOZ-u od 23. lipnja do 17. srpnja, a razredbeni postupak bit će proveden početkom rujna mjeseca.

Sve dodatne informacije o studijima mogu se naći na web stranicama fakulteta.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • O Bože, čuj po 50 će upisivati? pa će k’o socijalnih radnika ih biti, logopeda i defektologa godišnje u cijeloj BiH ne treba nekoliko, a ovi će ih štancati na desetke svake godine. Nek’ se pokupe pare i zaradi, a to što će za nekoliko godina opet bit kukanje kako nema posla… A tehničke znanosti, a medicina? Mladi birajte fakultet srcem ali i mozgom, to vam govorim s najboljom namjerom. S ovim fakultetima nećete ni tu ni vani naći posao, držite se tehničkih i biomedicinskih znanosti…

    • Nije svatko stvoren za tehničke i biomedicinske znanosti, a osim toga ova zanimanja su deficitarna na području ŽZH.

  • Slićanin u petak navečer mrtav pijan završio u Mostaru. u nedjelju se preko granice vratio s diplomom logopeda. hahahahahhah

Komentiraj: