Svjetsko prvenstvo 2018: Hrvatska nositelj u ždrijebu, BiH u drugom ”šeširu”

Nakon što su odigrane i pojedine prijateljske utakmice poznato je kako će izgledati iduća FIFA rang lista koja će biti objavljena 9. srpnja, a na osnovu koje će biti formirane jakosne grupe za džrijeb kvalifikacija narednog Svjetskog prvenstva “Rusija 2018”.

Izvlačenje europske zone kvalifikacija bit će održano 25. srpnja te je izvjesno da će Hrvatska biti nositelj u ždrijebu, odnosno svrstana u prvu jakosnu grupu. Bosna i Hercegovina naći će se u drugom “šeširu”, Srbija u trećem, Slovenija i Crna Gora u četvrtom, dok će Makedonija biti u petom.

Shodno tome, može se dogoditi da se u grupi nađe čak pet reprezentacija zemalja nastalih raspadom bivše SFR Jugoslavije, piše Anadolu Agency (AA).

Prvu jakosnu grupu, uz Hrvatsku, činiti će Njemačka, Belgija, Rumunjska, Nizozemska, Engleska, Portugal, Španjolska, kao i veliko iznenađenje Wales.

U drugom “bubnju” bit će Italija, Slovačka, Švicarska, Češka Republika, Francuska, Island, Danska i Bosna i Hercegovina, dok će treći činiti Poljska, Ukrajina, Škotska, Mađarska, Švedska, Albanija, Sjeverna Irska, Srbija i Grčka.

U četvrtoj jakosnoj grupi prilikom ždrijeba bit će Turska, Slovenija, Izrael, Republika Irska, Norveška, Bugarska, Farski Otoci, Crna Gora, Estonija, a u petoj Cipar, Latvija, Armenija, Finska, Bjelorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litva i Moldavija.

U posljednjem, najlošije rangiranom šestom “šeširu” bit će kuglice na kojima će pisati Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora, javlja Anadolu Agency.

(Bljesak.info)

Komentiraj: